Bayern-lecke: visszaállítani az előny(öke)t • SportTV

Bayern-lecke: visszaállítani az előny(öke)t

Sport TV avatar Sport TV 2020. 05. 17. 10:41    
Olvasási idő: 2 perc

Három mérkőzés jut vasárnapra a Sport TV-ben a Bundesliga újrakezdésének második napjáról. A fellépők közt szerepel két egykori BEK-, iIlletve BL-győztes, no meg fellép a német oeszágos, körmérkőzéses liga első győztese is.

Ronert Lewandowski gólöröme az októberi mücheni meccsen. Ha ismét betalál, az Uniomn ellen rögtön ő leghet a párosítá gólkirálya, oly sok Bundesliga -párharcéhoz hasonlóan… (Fotó: Getty Images)

FÜRTH–HAMBURG

A 2. liga „legerősebb” vasárnapi párosítását mutatjuk délután fél 2-től. A táblázat jelenlegi 3. és 6. helyezettje csap össze egymással. A hatodik Fürth esetleges győzelmével egyet előre léphetne a tabellán, a HSV szintén előzhet a három ponttal, de csak akkor, ha az előtte egy ponttal álló Stuttgart nem tud nyerni az utolsó előtti Wehen otthonában Wiesbadenben.
Bár a később alapított fürthi elődcsapat és a HSV már 117 éve létezik együtt, ez csupán a hetedik tétmeccsük egymással, egyben a harmadik a német bajnokság második vonalában. Fürtben pedig mindketten góltalanok eddig a 2. Bundesligában, lévén eddig egyetlen bajnokijuk 0–­0-ra végződött.
A sérültlistája a HSV-nek sokkal terjedelmesebb, de a kerete is sokkal bővebb, még a cserepadra is jut válogatott, a finn Pohjanpalo személyében.

Kapcsolódó

Fürth–Hamburg örökmérleg

Összesen: 6 mérkőzés, 1 Fürth-győzelem, 4 döntetlen, 1 Hamburg-siker / 5–9-es gólkülönbség. A 2. Bundesligában: 2–0–1–2 / 0–3
Fürthben: 4–1–2–1 / 3–3. Fürthben a Bundesligában:  1–0–1–0 / 0–0
Az őszi mérkőzésen: Hamburg–Fürth 2–0. G.: Dudziak, Kuttel  (2019. 10. 6.)
A legeredményesebbek (minden tétmérkőzésen): öt játékos 1-1 gól, ill. Uwe Seeler és Peter-Michael Lassogga 2-2 gól

KÖLN–MAINZ    

Szívet melengető tízéves emlék: Lewis Holtby kettesben a főszereplővel ünnepli a magyar válogatott center gólját a Köln elleni 4–0-s diadal alkalmával (Fotó: Getty Images)

A Bundesliga „alapító bajnoka”, a Köln és vendége már 31. élvonalbeli csatájára készül egymással.
Magyar szempontból természetesen Szalai Ádám miatt érdekes a mérkőzés, az előzetesek szerint válogatott centerünk a kezdőben kaphat helyet. „Személyes mérlege” egyébként enyhén negatív a kölniekkel: összesen 7 bajnokin és egy DFB-kupameccsen szerepelt ellenük Mainz- és Hoffenheim-játékosként, ezeken aktuális csapata egyszer nyert, kétszer kikapott, 4 találkozó pedig remire végződött. Ő mindkét klubja színeiben egy-egy gólt szerzett, 2012 áprilisában első mainzi korszakában egy 4–0-s hazai meccsen, két évre rá Sinsheimben egy 3–4-es találkozón. Emellett kétszer sárga lapot is kapott. A magunk részéről nem bánnánk, ha most is akár mindkét  ”jegyzőkönyvi” kategóriában növelné a számát. Egy esetleges sárga a harcossága megőrzését igazolná, sokkal fontosabb lenne viszont egy újabb gól, hiszen ebben a bajnokságban még csak egyszer talált be, december 2-án a Frankfurt ellen, az viszont a győzelmet jelentette együttesének.

Kapcsolódó

Köln–Mainz örökmérleg

Összesen: 30 mérkőzés, 12 Köln-győzelem, 7 döntetlen, 11 Mainz-siker / 40–37-es gólkülönbség. A Bundesligában: 17–5–5–7 / 16–23
Kölnben: 13–8–4–1 / 21–10. Kölnben a Bundesligában:  8–4–4–0 / 10–4
Az őszi mérkőzésen: Mainz–Köln 3–1. G.: Boëtius, Quaison, Öztunali, ill. Terodde  (2019. 10. 25.)
A legeredményesebbek (minden tétmérkőzésen): Lukas Podolski (8 mérkőzés–4 gól–0 lap), ill. Michael Thurk (6–4–2)

UNION BERLIN–BAYERN

Benjamin Pavard idénybeli két Bundesliga-gólja egyikét az Union ellen szerezte. Amúgy a Kickertől kapott 2-es osztályzata alapján Manuel Neuerrel holtversenyben a találkozó legjobb teljesítményét nyújtotta (Fotó: Getty Images)

A rekordbajnok és az abszolút Bundesliga-újonc mindössze második mérkőzését vívja egymással. Az októberi müncheni meccsen a világbajnok Pavard hamar vezetést szerzett, ám a megnyugtató második gólt Lewandowski csak az 53. percben szerezte meg, és az újabb Bayern-találatok helyett Polter szépített 11-esből nem sokkal a vége előtt. Jó hír a bayerneseknek, hogy Lewandowski és Coman is játékra kész, Perisic is bevethető, és az elvileg legjobb csaptból régóta hiányzó Sülének is csak „edzéslemaradása” van, amennyiben persze ez a kifejezés a mostani koronavírusos időszakban értelmezhető. Mivel a közvetlen konkurensek közül csak a Dortmund és a Mönchengladbach nyert, a papírforma-győzelemmel a rekordbajnok visszaállíthatná a BVB előtti 4, a Gladbachhal szembeni 6 pontos előnyét, a Lipcsét pedig már 7 egységgel előzné meg a tabellán.

Kapcsolódó

Union Berlin–Bayern örökmérleg

Összesen: 1 mérkőzés, 0 Union-győzelem, 0 döntetlen, 1 Bayern-siker / 1–2-es gólkülönbség. A Bundesligában: ugyanez
Berlinben: még nem játszottak. Berlinben a Bundesligában:  –
Az őszi mérkőzésen: Bayern–Union 2–1. G.: Pavard, Lewandowski, ill. Polter – 11-esből (2019. 10. 26.)
A legeredményesebbek (minden tétmérkőzésen): Benjamin Pavard és Robert Lewandowski  1-1 gól, ill. Sebastian Polter 1 gól

BUNDESLIGA, 26. forduló. Sport1 13:30  SpVgg Greuther Fürth–Hamburger SV (kommentátor: Petur András); Sport1 15:30  1. FC Köln–1. FSV Mainz 05 (kommentátor: Kassai-Tóth Csaba, műsorvezető: Faragó Richard, szakértő: Mészáros Ábel); Sport1 17:45  1. FC Union Berlin–FC Bayern München (kommentátor: Haraszti Ádám, műsorvezető: Faragó Richard, szakértő: Hajdu Attila)