Használt-e a kényszerszünet a Werdernek? • SportTV

Használt-e a kényszerszünet a Werdernek?

Sport TV avatar Sport TV 2020. 05. 18. 11:06    
Olvasási idő: < 1 perc

Ha van olyan csapat, amely igazán rossz sorozatban volt a koronavírus-járvány kitörése előtt, az a Werder Bremen. A zöld-fehérek kaptak vagy kéthónapos kényszerpihenőt, hogy rendezhessék soraikat. Az újraindulás első fordulójának 8 eddigi meccse nem mutatta valamely átrendeződés jeleit, a záró találkozón kiderül, lesz-e kivétel a szabály alól.

A brazll-német Loureiro Bittencourt (balról) az őszi leverkuseni találkozó után most Brémában is sűrűn összecsaphat az afganisztáni-német Nadiem Amirivel (Fotó: Getty Images)

Ha a meglepő kupanegyeddöntős győzelmet a Dortmund ellen kivesszük a sorból, a Werder legutóbbi 8 tétmeccséből (mind bajnoki) 7-et elvesztett és csak a Hertha ellen sikerült egyetlen pontot otthon tartania. Ráadásul még súlyos sérüléssorozat is sújtja: olyan kulcsemberekre nem számíthat a kudarcsorozat ellenére a vezetőség bizalmát még élvező Florian Kohfeldt edző, mint Augustinsson (izomproblémák), Füllkrug (keresztszalagszakadás), Toprak (vádlisérülés) és a veterán szupercsere Claudio Pizarro (combizomsérülés). Ráadásul Klaassen 5. sárgája miatti eltiltását tölti.  A mester a svéd balhátvédet Friedllel helyettesíti. Gondolkodik még, hogy 4-3-3-ban vagy 3-4-3-ban küldi a pályára csapatát, sőt azt is mérlegeli, hogy Bargfredét és Johann Eggesteint is beállítja a kezdőbe.
A Leverkusenben Lars Bender és Kevin Volland hiányzik az alapcsapatból, mást nem kell nélkülöznie Peter Bosz mesternek. Előtérbe kerül a nagy tehetségnek tartott Wirtz bemutatkozására. A védő középpályás kettősből Aránguiz helye biztos, mellette Demirbay, Palacios vagy Baumgartlinger kerül a kezdőbe. A támadó szekcióban Havertz esetleg amolyan „hamis 9-es” poz0ciót kap, ez esetben Paulinho is bekerülhet az együttesbe.

Mivel a Leverkusen a mezőny egyik legkiválóbban kontrázó együttese, könnyen lehet, hogy a BVB marad a forduló egyetlen olyan csapata, amelynek sikerül otthon tartania mindhárom pontot.

BUNDESLIGA, 26. forduló. Sport1 20:15  SV Werder Bremen–Bayer 04 Leverkusen (kommentátor: Bartha Zoltán, műsorvezető: Petur András, szakértő: Mészáros Ábel)

Kapcsolódó

Werder–Leverkusen örökmérleg

Összesen: 91 mérkőzés, 35 Werder-győzelem, 32 döntetlen, 24 Leverkusen-siker / 140–137-es gólkülönbség. A Bundesligában: 79–27–31–21 / 122–125
Brémában: 45–22–17–6 / 81–66. Brémában a Bundesligában:  39–17–16–6 / 71–62
Az őszi mérkőzésen: Leverkusen–Werder 2–2. G.: Toprak (öngól), Alário, ill. Rashica, Klaassen  (2019. 10. 26.)
A legeredményesebbek (minden tétmérkőzésen): Claudio Pizarro (15 mérkőzés–10 gól–3 lap), ill. Ulf Kirsten (23–13–5)