Dávid Kornél: az NBA-nek száz százalékig a visszatérés a terve • SportTV

Dávid Kornél: az NBA-nek száz százalékig a visszatérés a terve

2020. 05. 21. 09:20    
Olvasási idő: < 1 perc

Az Alley-oop című Sport TV-s podcastban Dávid Kornél, hazánk egyetlen NBA-játékosa elmondta, az NBA száz százalékig a folytatásra készül. Ha minden jól alakul, júliusban már tétmeccseket láthatunk.

Dávid Kornél, az egyetlen magyar NBA-játékos a Sport TV Alley-oop című podcastjében új információkat osztott meg az észak-amerikai profiliga 2019-2020-as idényének sorsával kapcsolatban. Amikor a házigazda Szaniszló Csaba feltette neki a kérdést, hogy akkor az NBA a folytatásra készül, a jelenleg a Milwaukee Bucks játékos-megfigyelőjeként dolgozó sztár elég határozott választ adott.

„Igen. Száz százalékig. Teljes mellszélességgel azon vannak, hogy visszatérjenek és ott folytassák, ahol abbahagyták.”

Dávid Kornél azt is elmondta, jelenleg az orlandói folytatás tűnik a leginkább valószínűleg, azaz egy helyszínen zajlanak a csaták, de az még nem dőlt el, hogy még az alapszakaszból is játszanak meccseket, vagy csak egy (módosított menetrendű) rájátszást rendeznek. De ahogyan a Sport TV szakkommentátoraként dolgozó Kornél fogalmazott, „…valahogy, valamilyen úton-módon lebonyolításra kerül” a szezon. Persze, azt a Chicago Bullsban, a Cleveland Cavaliersben, a Toronto Raptorsban és a Detroit Pistonsban is megforduló kosaras is tudja,

a folytatáshoz a liga döntésén túl szükség lesz a politika és az egészségügy támogatására is.

A jelenlegi tervek szerint június elejére várható a hivatalos bejelentés, június közepén kezdődhetnek a közös edzések, július derekán pedig jöhet a folytatás. Természetesen nem csupán Észak-Amerikában, de a Sport TV-n is!

A teljes Alley-oop itt meghallgatható.