Két hatos után jöhet a Klassiker! • SportTV

Két hatos után jöhet a Klassiker!

2020. 05. 25. 16:24    
Olvasási idő: 2 perc

A Borussia Dortmund és a Bayern München is sorozatban hatodszor nyert a Bundesligában, és remek formában várhatja a keddi klasszikust.

A Bayern München az Eintracht Frankfurt elleni 5-2-vel, a Borussia Dortmund pedig a Wolfsburggal szembeni 2-0-val melegített a keddi szuperrangadóra. A Bayern 61 ponttal és 80-28-as gólkülönbséggel várja az 57 pontja mellett 74-33-as gólkülönbséget felmutató második helyezettet. A pontok, a lőtt gólok és a gólkülönbség tekintetében is a két legjobb találkozik egymással, de – ahogyan a sport1.de oldal gyűjtéséből kiderül – nem csupán ezért lesz a szuperlatívuszok csatája a mostani Klassiker. Hanem például ezek miatt is:

DORTMUND
Jadon Sancho, a gólpasszkirály

Az angol támadó a Wolfsburg ellen már a 17. gólpasszát osztotta ki a szezonban, Emil Forsberg Bundesliga-csúcsa 22. A dortmundi klubcsúcs Henrih Mhitarjan nevéhez fűződik, ő a 2015-16-os idényben 20 előkészítésig jutott.

Góléhség
A Dortmund 74 gólnál jár, 27 forduló után még sohasem volt ilyen jó a csapat mutatója. Ami ennél is lenyűgözőbb, hogy már 69 akciógólt ért el az együttes, egyetlen gárda sem kombinál nála jobban a Bundesligában!

Kontrajáték és hatékonyság
A Dortmund 26,2 százalékos helyzetkihasználással dolgozik (a Bayern 19,8-essel), remek lövőpontossággal, hiszen 55,3 százalékban kaput is talál a gárda, szemben a bajorok 50,7-ével.

Tartják a nullát
A Dortmund a legutóbbi hét, Wolfsburg elleni bajnokin nem kapott gólt. A Borussia egyetlen csapattal szemben még sohasem hozott össze ilyen jó sorozatot.

BAYERN MÜNCHEN
Támadóerő
A Bayern az újraindulás utáni első hazai mérkőzésen öt gólt szerzett, ennek segítségével új ligacsúcsot állított fel. 27 forduló után korábban még egyetlen csapat sem állt 80 szerzett góllal! A Frankfurt ellen Jérome Boateng kivételével minden mezőnyjátékos már az első félidőben benne volt előkészítőként vagy végrehajtóként egy-egy kapura lövésben. A támadófoci a Hansi Flick-korszakban különösen tetten érhető: a Bayern 23 tétmeccs alatt 74 gólt szerzett az új edzővel, ami meccsenként bőven hármas feletti gólátlagot jelent.

Elérhető a 101 gólos rekord
A Bundesliga gólrekordját a Bayern legendás, 1971-72-es csapata tartja 101 találattal. Az utódoknak még 21-et kell termelniük, hogy ezt beállítsák, a hátralévő hét fordulót és a fentebb említett, több mint hármas átlagot figyelembe véve ez nem tűnik lehetetlen küldetésnek.

Lewandowski a Nemzet Bombázóját üldözi
Az 1971-72-es évadban állította fel Gerd Müller a máig érvényben lévő 40 gólos idénycsúcsot. A Nemzet Bombázója akkor 27 forduló után 27 gólnál tartott, ugyanúgy, ahogyan most Robert Lewandowski.

Thomas Müller, a gólpasszkirály

Thomas Müller a Frankfurt elleni mérkőzésen Leon Goretzkát hozta kihagyhatatlan helyzetbe, így már 17 asszisztnál tart az évad során. 27 forduló után ennyit csak Kevin De Bruyne tudott összehozni még a Wolfsburg játékosaként. Az egyéni szezoncsúcsát már most megjavító, a Bayerben a kétszázadik gólpasszát elkönyvelő Müller ráadásul még gólt is szerzett. A támadónak a szombati volt a 249. győzelme a német élvonalban, amivel utolérte a vonatkozó örökrangsor ötödik helyén Sepp Maiert és Lothar Matthäust. Az előtte lévő négyes erősnek tűnik: Oliver Kahn, Manfred Kaltz, Manuel Neuer, Philipp Lahm…

A Sport1-en 19:30-kor kezdődő Germániában részletesen is foglalkozunk a Dortmunddal és a Bayernnel, addig is, szavazzatok a 27. forduló legszebb góljára!

Ki szerezte a 27. forduló legszebb gólját a Bundesligában?

Matheus Cunha (Hertha BSC) az Union Berlin ellen

0%

Eduard Löwen (Augsburg) a Schalke ellen

0%

Timo Werner (RB Leipzig) 2. gólja a Mainz ellen

0%