LeBron James továbbra is irigykedhet a Bundesligára és a UFC-re • SportTV

LeBron James továbbra is irigykedhet a Bundesligára és a UFC-re

Sport TV avatar Sport TV 2020. 05. 29. 14:03    
Olvasási idő: 2 perc

Ismét a lehető legtöbb, hét élő közvetítéssel jelentkezik a Sport TV a Bundesliga 29. fordulójából, ráadásul jövő szerdán pótolják a korábban elmaradt Werder Bremen – Eintracht Frankfurt meccset is. Továbbá ismét lesz egy UFC-gála a hétvégén. Az NBA-játékosok, így LeBron James továbbra is a német focistákra és a UFC harcosaira irigykedik.

LeBron James egyelőre még Bundesligát és a UFC-t néz, de hamarosan visszatérhet. (Fotó: Getty Images)

Az NBA-ben továbbra is azon dolgoznak, hogy minél előbb visszatérjen a bajnokság, de nem titok, a világ legjobb kosarasai is Bundesligát és UFC-t néznek, és irigykednek picit a német focistákra és a ketrecharcosokra. Hiszen ez a két világszinten is közvetített sorozat indult még csak be a koronavírusjárvány miatti leállások után. Erről LeBron James, az NBA legismertebb játékosa a közelmúltban beszélt egy interjújában. Ráadásul a korábbi NBA-legenda, Walt Frazier nem is olyan régen úgy adott interjút, hogy a Borussia Dortmund mezében feszített.

Nekünk az a szerencsénk az amerikai sportolókkal ellentétben, hogy a német focit rendkívül baráti időben nézhetjük, hiszen a hétköznap esték, no meg a szombat-vasárnapi focimaratonok miatt nem kell korán kelnünk vagy későn feküdnünk.

Bundesliga

A 29. fordulóból a Sport TV ismét a csúcsnak számító hét meccset közvetít. Pénteken Freiburg – Leverkusen meccsel kezdődik a forduló, reményeink szerint Sallai Rolanddal a kezdőben. Szombaton a Mainz – Hoffenheim és a Bayern München – Düsseldorf meccsek lesznek a Sport1-en. Előbbin Szalai Ádám az ellen a csapat ellen bizonyíthat, amelyben elkezdte a 2019-20-as szezont. A Sport2-n eközben a Hertha BSC – Augsburg meccs is látható lesz, van tehát választási lehetősége a nézőknek. A vasárnap délután a Mönchengladbach – Union Berlin és a Paderborn – Borussia Dortmund meccsről szól a Sport1-en, hétfőn este pedig jelentkezik a Germánia című műsor, amelyet az 1. FC Köln – RB Leipzig meccs követ. Willi Orban újra bevethető, így újra két magyar válogatott játékosa van a lipcseieknek. Szerdán azt a Werder Bremen – Eintracht Frankfurt meccset pótolják be, amelyet februárban az időjárás miatt csúsztatott Salzburg – Eintracht Frankfurt EL-meccs miatt kellett elhalasztani.

A 29. forduló menetrendje:

Freiburg – Leverkusen, május 29., péntek 20:30, Sport1 (élő)

Mainz – Hoffenheim, május 30., szombat 15:00, Sport1 (élő)

Hertha – Augsburg, május 30., szombat 15:30, Sport2 (élő)

Bayern München – Düsseldorf, május 30., szombat 18:15, Sport1 (élő)

Mönchengladbach – Union Berlin, május 31., vasárnap 15:30, Sport1 (élő)

Paderborn – Borussia Dortmund, május 31., vasárnap 17:45, Sport1 (élő)

Germánia, június 1., hétfő 19:30, Sport1 (élő)

1. FC Köln – RB Leipzig, június 1., hétfő 20:30, Sport1 (élő)

Elmaradt mérkőzés pótlása:

Werder Bremen – Eintracht Frankfurt, június 3., szerda 20:15, Sport1 (élő)

UFC

UFC-gálát is rendeznek szombat este/vasárnap hajnalban. Május elején három eseményt szerveztek Jacksonville-ben, Floridában, azonban most visszatérnek a harcosok a „hazai pályának” tekinthető Las Vegasba és a UFC saját UFC APEX elnevezésű létesítményébe. Nézők természetesen most sem lesznek még, de már az nagy dolog, hogy május 27-én engedélyezte Nevada állam, hogy megrendezzék a mérkőzéseket. A főmeccsen a korábbi váltósúlyú világbajnok, Tyron Woodley és Gilbert Burns csap össze, de Blagoy Ivanov és Augusto Sakai nehézsúlyú, illetve MacKenzie Dern és Hannah Ciffers   szalmasúlyú összecsapása is jónak ígérkezik.

UFC Fight Night: május 31., vasárnap 3:00, Sport1 (élő)

UFC Fight Night: május 31., vasárnap 23:15, Sport1

NBA

Azért ne felejtsük el a jó híreket az NBA-vel kapcsolatban sem. Az NBA jelenleg júliusi visszatérésben gondolkodik. A csapatok játékosai már edzhetnek szigorú előírások mellett, és a terv az, hogy június elején az NBA tájékoztatja a vezetőket, a játékosokat és a közvéleményt arról, pontosan hogyan és hol képzeli el a 2019-20-as szezon folytatását. Tényleg van rá esély, hogy egy Walt Disney komplexum lesz a(z egyik) megmentő. Azért az meseszerű lenne…