Komoly rangadók és egy jubileum a Sport TV-n

Sport TV avatar Sport TV 2020. 06. 05. 12:22    
Olvasási idő: 2 perc

Továbbra is kizárólag a Bundesligából rendeznek mérkőzéseket a nagy topligák közül. A Sport TV hét találkozót közvetít a 30. fordulóból is, közte egy Leverkusen - Bayern München rangadót, ahol egy jubileumot is ünnepelhetünk. A Sport TV insta-csatornáján Haraszti Ádám és Mészáros Ábel is készül egy újdonsággal.

Robert Lewandowskiékra a Leverkusen vár. (Fotó: Bundesliga)

Németországban már az ötödik fordulót rendezik azóta, hogy visszatért a profi futball a pályákra a koronavírusjárvány után. Ahogyan haladunk előre az időben, egyre jobb és egyre ötletesebb megoldásokkal gondoskodnak a csapatok arról, hogy a tévénézők minél teljesebb meccsélményt kapjanak. A minőségi futball pedig garantált, és péntektől-vasárnapig hét mérkőzést szurkolhatunk végig, reményeink szerint minél több magyar résztvevővel.

Már a meccseket megelőzően készül egy kis extrával a Sport TV csapata, és pénteken 18 órától egy insta LIVE-ban harangozza be a mérkőzéseket Haraszti Ádám és Mészáros Ábel. A jövőben ez a beharangozó is rendszeres lesz majd ezen a felületen.

A fordulót pénteken este (20:30, Sport1) az európai kupaszereplésre hajtó Freiburg és a dobogóért küzdő Mönchengladbach nyitja. Mivel Sallai Roland minden meccsen pályára lépett májusban, szinte biztos, hogy ezúttal is kezdőként lép pályára, és ott lesz a jobbszélen. Gulácsi Péter és Willi Orban csapata, a harmadik helyen álló Lipcse szombaton (15:30, Sport2) a ligautolsó Paderbornt fogadja, reményeink szerint Gulácsi most is brillírozik majd, és Willi Orban is lehetőséget kap majd, hogy tovább gyűjtse meccsperceit sérülése után. Akár az is előfordulhat, hogy ismét lesz Dárdai a Hertha felnőttcsapatában, hiszen Dárdai Pál középső fia, Dárdai Márton már hetek óta keretben van. Ki tudja, talán épp egy sztárcsapat, a Borussia Dortmund ellen mutatkozik majd be.

A forduló rangadóját a Leverkusen és a Bayern München vívja szombaton (15:00, Sport1). A BL-re hajtó leverkusenieknek nem lesz könnyű dolga, hiszen a Bayern pazar formában van. A visszatérés óta veretlen a címvédő, és ezalatt 13-2-es gólkülönbséget hozott össze, sőt, legyőzte legfőbb riválisát, a Borussia Dortmundot is. A Sport TV szempontjából  jubileumi ez a nap, hiszen a meccs műsorvezetője, Kaplár F. József napra pontosan 50 évvel ezelőtt, 1970. június hatodikán szerepelt először a televízióban, az 1970-es világbajnokság Uruguay–Olaszország meccsén. Ő köszönti majd a nézőket 15 órától a Sport1-en. Előtte, 13:45-től a Sport TV facebook-csatornáján egy interjúban mesél a pályafutásáról és erről az ötven évről.

Ahhoz, hogy első légy, a legjobbnak kell lenned

Kaplár F. József 1970. június hatodikán debütált az MTV képernyőjén – bárhogyan számoljuk, ez bizony 50 év. Sajnos az akkori felvételek már nincsenek meg, de a Sport TV archívumában találtunk egy rövid részletet az első adások egyikéből, és egy klasszikus teniszközvetítést is felidézünk. „Ahhoz, hogy első légy, a legjobbnak kell lenned.” A debütálás 50. évfordulóján ő lesz a Leverkusen-Bayern München mérkőzés műsorvezetője, és ezzel kapcsolatban a meccs előtt látható lesz vele egy beszélgetés itt a facebookon, amelyben ti is kérdezhettek a Sport TV legrutinosabb kollégájától. Ahogyan azt a Kérdezz tőlünk! sorozat kapcsán már megszokhattátok, a kérdéseket a kerdezztolunk@sport1tv.hu mailcímen és ez alatt a poszt alatt várjuk csütörtökig.

Posted by Sport TV on Wednesday, June 3, 2020

A vasárnap 7 óra folyamatosan német focit kínál a Sport1-en. 13:15-kor kezdődik a közvetítéssorozat, amelyben láthatjuk a Werder Bremen – Wolfsburg, a Union Berlin – Schalke és az Augsburg – 1. FC Köln mérkőzéseket. Hétfőn pedig a Germánia zárja a 30. fordulót.

A menetrend:

A 30. forduló beharangozója: június 5., péntek 18:00, Sport TV instagram

Freiburg–Mönchengladbach: június 5., péntek 20:30, Sport1

Kérdezz tőlünk! – Kaplár F. József 50 éve a pályán: június 6., szombat 13:45, Sport TV facebook

Leverkusen-Bayern München: június 6., szombat 15:00, Sport1

RB Leipzig–Paderborn: június 6., szombat 15:30, Sport2

Borussia Dortmund-Hertha BSC: június 6., szombat 18:15, Sport1

Werder Bremen–Wolfsburg: június 7., vasárnap 13:15, Sport1

Union Berlin–Schalke: június 7., vasárnap 15:30, Sport1

Augsburg–1. FC Köln: június 7., vasárnap 17:45, Sport1

GerMánia: június 8., hétfő, 19:30, Sport1

Cookie beállítások