Három veszprémi és egy szegedi a Dream Teamben • SportTV

Három veszprémi és egy szegedi a Dream Teamben

2020. 06. 12. 15:57    
Olvasási idő: < 1 perc

Három veszprémi és egy szegedi került be a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2019-2020-as álomcsapatába.

Mintegy 34 ezer szurkoló több mint 335 ezer szavazata után összeállt a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2019-2020-as idényének álomcsapata. A tíz pozícióból (a kezdő hetes mellett a legjobb védőt, a legjobb fiatal játékost és a legjobb edzőt is díjazták) négy magyar csapathoz köthető, ráadásul csak tőlünk ad két csapat is képviselőt az elitbe.

A Telekom Veszprém három reprezentánssal viszi a prímet, közülük Blaz Blagotinseknek nem újdonság a kerettagság, hiszen már tavaly is ő volt a legjobb védő. (Rajta kívül egyébként csak a most a legtöbb voksot kapó Mikkel Hansen, a PSG karmestere tudott ismételni.) Manuel Strlek a balszélen, illetve David Davis a kispadon viszont újonc, előbbi ráadásul úgy, hogy egész mezőnyben a második legtöbb szavazatot kapta. A MOL-Pick Szeged Bánhidi Bence révén képviselteti magát a legjobbak között, a világ egyik legjobb beállója simán hozta a posztját. Csapattársa, Jorge Maqueda kis híján csatlakozott hozzá, ő mindössze 2,3 százalékkal maradt el a kielcei Alex Dujshebaevtől a jobbátlövők között.

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája álomcsapata. A kezdő hetes: Niklas Landin (THW Kiel) – Manuel Strlek (Telekom Veszprém), Sander Sagosen (PSG), Mikkel Hansen (PSG), Bánhidi Bence (MOL-Pick Szeged), Alex Dujshebaev (Kielce), Niclas Ekberg (THW Kiel). A legjobb védő: Blaz Blagotinsek (Telekom Veszprém). A legjobb fiatal játékos: Aleix Gomez (Barcelona). A legjobb edző: David Davis (Telekom Veszprém).