Nikola Jokic kockahassal fog visszatérni? • SportTV

Nikola Jokic kockahassal fog visszatérni?

2020. 06. 13. 08:40    
Olvasási idő: 2 perc

Olyan képek láttak napvilágot Nikola Jokicról, amiről leesett mindenki álla. Lehet, hogy a Denver Nuggets ügyes husija helyett egy szálkás izomzatú szörnyeteg fog visszatérni három hónap után.

Nikola 10 kilóval nehezebben is All-Star volt. (Fotó: Getty Images)

Kevesen gondolták azt, hogy majd pont Nikola Jokic lesz az, akik a koronavírusjárvány alatt kipattintja magát, de nagyon úgy néz ki, hogy ez történt. Tegnap a twittert, és minden nagyobb híroldalt elárasztottak ezek a képek.

Sőt, videófelvétel is van:

De mi ebben a nagy dolog?

Aki nem ismeri Jokicot, annak tudnia kell, hogy az NBA legügyesebb, legképzettebb, legjobban passzoló centere pufók kisgyerek volt, ez a kép például egy klasszikus róla.

Egyszerűen husi típus, hajlamos a hízásra, és nehezen jönnek fel állítólag rá az izmok. Ez alapvetően nem szokott neki o problémát okozni, hiszen All-Star és All-NBA játékosról beszélünk. De például a 2019-20-as szezon elején sok kritika érte amiatt, hogy a vb után nagyobb súlyfelesleggel érkezett meg Amerikában, és bár voltak jó meccsei, csak decemberben talált magára, onnantól lett kiegyensúlyozott a teljesítménye.

A hírek szerint 10-13 kilót fogyott, és Tim Connelly, a Denver Nuggets elnöke azt mondta egy interjúban, hogy Jokicnak kockahasa van, és amerikai pályafutása alatt még erre nem volt példa.

Jönnek a kérdések, hogy vajon ez a transzformáció milyen hatással lesz az egyébként is All-NBA játékos teljesítményére. Gyorsabb lesz? Meg fog tudni birkózni a pattanóért ugyanazokkal, akikkel normál esetben megszokott? Amilyen fifikás kosaras, szerintünk ebből is a legjobbatt hozza majd ki. Jokic tavaly egy interjúban azt mondta az ESPN-nek, hogy ő 125 kiló körül érzi magát a legjobban. Úgy néz ki, hogy most ennél sokkal könnyebb, és jobban emlékeztet arányaiban az NBA-t a kilencvenes években uraló csodálatos centergeneráció tagjaira.

Szerencsére most már belátható időn belül láthatjuk majd a pályán a centert. Július 30-án Orlandóban újraindul az NBA-szezon, és a nyugati konferencia harmadik helyén álló Denver természetesen ott lesz a 22 csapat között – egy vékonyabb Jokiccsal.

Több NBA-sztárról is jelentek meg képek, hírek, edzésvideók a közelmúltban. Állítólag LeBron James, James Harden és Russell Westbrook hülyére edzették magukat a szünetben. Míg Szlovéniában Luka Doncic picit elengedte magát izomzatilag, de Wonderboy folyamatosan kosarazott, és az edzője szerint az NBA-rajtra csúcsformában lesz.

Aki pedig klasszikus NBA-meccseket nézne, kapcsoljon ma és holnap is a Sport TV-re, mert pont minden idők legjobb magasemberei közül láthatunk néhányat: Tim Duncant, Hakeem Olajuwont és David Robinsont.