Augusztusban folytatódik az Európa-liga – Nyolcasdöntő lesz Németországban • SportTV

Augusztusban folytatódik az Európa-liga – Nyolcasdöntő lesz Németországban

Sport TV avatar Sport TV 2020. 06. 17. 17:12    
Olvasási idő: 2 perc

Már kiszivárgott korábban is, hogy nagyjából milyen tervei vannak az UEFA-nak az Európa Liga 2019-20-as szezonjának lezárására, az elmaradt nyolcaddöntők pótlásától kezdve a fináléig, de most már megkaptuk a hivatalos információkat is.

Augusztus 5-től újra pattog ez a labda is. (Fotó: Getty Images)

A Sport TV által élőben közvetített UEFA-sajtótájékoztatón bejelentették, hogyan zárul a 2019–20-as Európa-liga-szezon. A nyolcaddöntőkkel augusztusban 5-től folytatódik a sorozat, ezt követően nem lesznek oda-visszavágós negyeddöntők és elődöntők, hanem augusztus 10-től 21-ig Kölnben, Duisburgban, Düsseldorfban és Gelsenkirchenben rendeznek egyenes kieséses nyolcasdöntőt a legjobbaknak.

Nyolcaddöntők: augusztus 5-6.

A nyolcaddöntők közül hat párharcban visszavágót rendeznek majd augusztus 5-én és 6-án, míg abban a két párharcban, ahol már az első mérkőzés is elmaradt (Inter – Getafe és Sevilla – Roma), ezúttal egyetlen meccsen dől el a továbbjutás. Az UEFA arról még nem döntött, hogy ez a két meccset hol rendezik meg.

A nyolcaddöntő visszavágói, és a párharcok jelenlegi állás (elöl az a csapat, aki a második meccset játssza hazai pályán):

Köbenhavn–Istanbul Basaksehir (1-0 a Istanbul Basaksehir előnye)

Wolverhampton Wanderers–Olympiakosz (1-1 az első mérkőzésen)

Bayer Leverkusen–Rangers (3-1 a Leverkusen előnye)

Sahtar Doneck–VfL Wolfsburg (2-1 a Sahtar előnye)

Basel–Eintracht Frankfurt (3-0 a Basel előnye)

Manchester United–LASK (5-0 a Manchester United előnye)

Internazionale–Getafe (elmaradt az első mérkőzés)

Sevilla–AS Roma (elmaradt az első mérkőzés

Nyolcasdöntő: augusztus 10-21.

A továbbjutók elutaznak Németországba, itt az egymeccses negyeddöntőket augusztus 10-11-én, a szintén egyenes kieséses elődöntőket pedig augusztus 16-17-én rendezik, míg a fináléra augusztus 21-én kerül sor Kölnben. A negyeddöntők ágait július 10-én sorsolják majd Svájcban.

A döntőnek eredetileg Gdansk adott volna otthon, de a koronavírusjárvány miatt 2021-ben lesz az esemény házigazdája, és a már odaítélt rendezések is csúsznak egy évet, így Budapest nem 2022-ben, hanem 2023-ban lesz El-döntő.

A Sport TV élőben közvetíti az Európa-liga hátralevő szakaszát.

Európa-liga 2020-21

Az Európa-liga következő csoportköre – reményeink magyar résztvevővel/résztvevőkkel – a megszokottól valamivel később, október 22-én kezdődik, és a csoportkör végéig nagyjából behozza a csúszást az UEFA, hiszen  december 10-én zárul ez a szakasz. 2021 tavaszán a megszokott lebonyolítás szerint folytatódhat majd az egyenes kieséses szakasz.

A Sport TV az Európa-liga 2020-21-es kiírását is közvetíti.

Nemzetek Ligája, Eb-selejtezők

A nemzeti csapatokat szeptember 3-tól látjuk majd újra a pályán (és a Sport TV-n), akkor kezdődik ugyanis a Nemzetek Ligájának következő kiírása, amelynek mind a 14, 2020-as játéknapjáról közvetít majd mérkőzéseket a Sport TV. A 2021-es Eb selejtezőinek rájátszása októberben és novemberben zajlik majd. Október 8-án rendezik az első mérkőzéseket, az Eb-ra való kijutásról döntő négy találkozót pedig november 12-én.

A Sport TV az összes válogatott játéknapról közvetít mérkőzést.