Tíz tény, amit a Bayern mesternyolcasáról tudni kell!

2020. 06. 18. 14:31    
Olvasási idő: 2 perc

A Bayern München a 120 éves fennállása során 30. alkalommal lett bajnok (a Bundesligában pedig huszonkilencedszer), az utóbbi nyolcat sorozatban gyűjtötte be. Jöjjön néhány érdekesség a bajorok újabb aranyával kapcsolatban!

Egyedülálló sorozat
A Bayern mostani nyolcas sorozata előtt egy csapat háromnál többször nem tudott zsinórban bajnoki címet nyerni. Ráadásul a bajorok 29. elsősége azt jelenti, hogy nekik egyedül több Bundesliga-titulusuk van, mint a mezőny összes többi tagjának (28).

Csúcstartók
Thomas Müller és David Alaba a kilencedik német bajnoki címét ünnepelhette, és ezzel utolérték a rekordlista élén egykori csapattársukat, Franck Ribéryt. A francia támadó az előző évad végén ünnepelhetett kilencedszer, majd a Fiorentinába igazolt.

Nyolcszorosak
Öt olyan játékost találunk a müncheniek keretében, aki mind a nyolc bajnoki címben benne volt: David Alaba, Thomas Müller, Manuel Neuer, Javi Martínez és Jérôme Boateng.

A helyük Európában
Néhány hétig még biztosan a Top5 bajnokság legjobbja a Bayern a sorozatban nyert aranyak tekintetében. Az elitben csak a Juventus tudott zsinórban nyolcszor nyerni, most az FCB csatlakozott hozzá. Igaz, a torinóiak pár hét múlva megszerezhetik sorozatban kilencedik elsőségüket, ha maguk mögött tudják tartani a Laziót. Európában a leghosszabb győzelmi sorozat a gibraltári Lincoln Red Impsé és a lett Skonto Rigáé, mindkét gárda egymást követő 14 alkalommal lett bajnok.

Beckenbauer nyomdokain
Franz Beckenbauer (1993-94) és Jupp Heynckes (2017-18) után Hansi Flick a harmadik olyan edző a Bundesliga történetében, akit az idény közben neveztek ki, és így lett bajnok a csapatával. Mindhárman a Bayernnel értek révbe. Flick abban is hasonlít Kaiser Franzra, hogy 1994 óta ő az első, aki már az első Bundesliga-idényében aranyérmet szerez.

Megvan az ötödik!
A játékosként szerzett négy bajnoki cím (mind a Bayernnel!) után az edzőként nyert arannyal ötre nőtt Hansi Flick német bajnoki címei száma. Korábban ugyanazzal a csapattal játékosként és edzőként csak Beckenbauer (Bayern), Matthias Sammer (Dortmund), Thomas Schaaf (Bremen) és Niko Kovac (Bayern) tudott célba érni.

Elsőbálozók
A müncheniek keretéből tíz játékos is az első német bajnoki címét ünnepelhette: Lucas Hernández, Benjamin Pavard, Álvaro Odriozola, Michaël Cuisance, Philippe Coutinho, Sarpreet Singh, Jann-Fiete Arp, Oliver Batista-Meier, Leon Dajaku és Joshua Zirkzee.

Coman nem tud hibázni
Kingsley Coman 24 évesen már a nyolcadik bajnoki címét ünnepelhette. A Bayernnel ez volt az ötödik, előtte kettőt (2013, 2014) nyert a PSG-vel, egyet (2015) pedig a Juventusszal.

Neuer befogta Kahnt
Manuel Neuer a nyolcadik bajnoki címével utolérte a kapusok örökrangsorában Oliver Kahnt. Egyetlen kapus sem nyert náluk több bajnoki címet Németországban.

A második új-zélandi bajnok
Az 1992-93-as idényben a Werder Bremennel diadalmaskodó Wynton Rufer után Sarpreet Singh mindössze a második új-zélandi, aki Bundesliga-bajnoknak vallhatja magát.

A Sport1-en 17:30-kor kezdődő Germániában részletesen foglalkozunk a Bayern München bajnoki címével, addig is, szavazzatok a forduló legszebb góljára!

Ki szerezte a 32. forduló legszebb gólját a Bundesligában?

Jonas Hofmann (Mönchengladbach) 1. gólja a Wolfsburg ellen

0%

Kevin Kampl (RB Leipzig) a Düsseldorf ellen

0%

Robert Lewandowski (Bayern München) a Werder Bremen ellen

0%
Cookie beállítások