Gulácsiék az ezüstért, Sallaiék az EL-ért játszanak • SportTV

Gulácsiék az ezüstért, Sallaiék az EL-ért játszanak

Sport TV avatar Sport TV 2020. 06. 19. 20:04    
Olvasási idő: 3 perc

Szombaton egy időpontban rendezik a Bundesliga mind a kilenc összecsapását. A Sport TV kettőt is képernyőre tűz élőben, amelyek más-más szempontból lehetnek fontosak a magyar nézőknek. A Lipcse és a Borussia Dortmund összecsapása meghatározó lesz a két csapat ezüstéremét vívott harcában. Sallai Roland szombaton először játszik a Bayern München ellen, Takács Rita ezzel kapcsolatban beszélt vele telefonon, és azt is megtudtuk, hogy a Freiburg most már nagyon szeretne EL-t érő helyen végezni.

Sallai a Wolfsburg ellen eredményes volt. (Fotó: VfL Wolfsburg/regios24/Darius Simka)

Lipcse–Dortmund: Kié lesz az ezüstérem?

Nagyon fontos rangadót játszanak szombaton Lipcsében. Még két forduló van hátra a Bundesligából, és mindössze három pont van a tabella második helyén álló Dortmund (66 pont) és a harmadik Lipcse (63 pont) között. Ha tehát a Dortmund nyerni tud, bebiztosítja a második helyét, ha azonban Gulácsi Péter és Willi Orban csapata pontot tud szerezni, tovább élnek majd a lipcsei álmok, és az utolsó fordulóra marad a döntés, a jövő héten Dortmund – Hoffenheim és Augsburg – Lipcse meccseket rendeznek. Nem mindegy azonban, hogy ha pontot szereznek Gulácsiék, akkor mennyit, ha ugyanis győznek, lépéselőnybe kerülnek, hiszen pontegyenlőség lesz kettejük között, de jobb lesz a lipcseiek gólaránya, mert jelenleg mindkét gárda +45-tel áll. Ha döntetlent játszanak, akkor megmarad a Dortmund hárompontos előnye, és akkor a dortmundiak saját lábában lesz a sorsuk egy hét múlva. Izgalmas összecsapás vár tehát ránk szombaton. A mérkőzést a Sport1 közvetíti, a kommentátor Fülöp László lesz.

RB Leipzig – Borussia Dortmund: június 20., szombat 15:15, Sport1

Sallai Roland először a Bayern ellen – Már Európa a cél

Összességében remek szezont fut a Freiburg és Sallai Roland is. A csapat versenyben van az Európa Ligáért, a 23 éves magyar játékos pedig immár kilenc mérkőzés óta kezdő, sőt egy héttel ezelőtt a Wolfsburg ellen gólt is szerzett. Takács Rita, a Sport TV műsorvezetője elérte telefonon Sallait, a szombati Bayern München elleni meccs kapcsán. Reméli, hogy a Wolfsburg elleni gólja áttört egy gátat. Nagyon boldog volt, hogy végre betalált, mert elég sok helyzete volt az utóbbi időben, de mindig apró nüanszokon múlt, hogy nem lett gól ezekből. Elmondta, hogy az összes játékosnak van védekező és támadófeladata is a csapatban, így neki is sokat kell védekeznie, de azt mondja, ettől csak fejlődik, és tanulási folyamatként tekint erre.

A csapat szerepléséről elárulta, hogy ha már megteremtették maguknak az esélyt, hogy elérhetik a nemzetközi kupaindulást, akkor ezt szeretnék is megvalósítani. Az utolsó két bajnoki előtt az a célkitűzésük, hogy ez sikerüljön. Ez a klub számára hatalmas siker lenne. A Freiburg pillanatnyilag 45 ponttal a nyolcadik helyen áll, a hatodik és hetedik, már EL-indulást érő pozíciót az egyaránt 46 pontos Wolfsburg és Hoffenheim foglalja el. A kettő közül az egyik csapatot kell megelőznie Sallaiéknak. Érdekesség, hogy a Wolfsburg és Sallaiék is a Bayern Münchennel és a Schalkéval játszanak az utolsó két fordulóban.

A szélső immár második szezonját tölti Németországban, de korábban sérülései miatt a Bayern München ellen még nem tudott pályára lépni, nagyon bízik benne, hogy lehetőséget kap, hiszen a bajnokság újraindulása óta stabil kezdő, várja is müncheni mérkőzést. Van benne pluszmotiváció, hogy a Bayern ellen is meg tudja mutatni jó formáját. Úgy véli, a müncheniek nem fogják félvállról venni a találkozót amiatt, hogy már bajnokok, ugyanolyan jó futballra számít tőlük, mint amit egész tavasszal mutattak.

Hozzátette, a nagycsapatok ellen nem ment rosszul a Freiburgnak a szezon során, nemrég megverték a Mönchengladbachot is, és döntetlent játszottak a Wolfsburggal. Az alsó régió csapataival szemben viszont sokszor szenvedtek. Azt már mi tesszük hozzá, hogy most a bajnok ellen lépnek pályára, úgyhogy, ha ez a tendencia folytatódik, akkor Sallai boldogan hagyhatja majd el a pályát.

Természetesen a válogatottbeli csapattársak is szóba kerültek. A Lipcse–Dortmund rangadón például nagyon szurkol a magyaroknak, és szoros meccset vár. A Dortmundot szerinte lehet, hogy megroppantotta a Mainz elleni vereség, és ez jól jöhet a lipcseieknek.

A Mainz szerinte lassan megnyugodhat a bennmaradást illetően, főleg, ha tud legalább 1 pontot szerezni a Werder elleni meccsen. Szalai Ádámék a hétközi fordulóban meglepetésre legyőzték a Dortmundot, így 5 ponttal elhúztak a kiesőzónától, és valóban nagy meglepetés volna, ha vagy a Düsseldorf, vagy az említett Werder Bremen utolérné.

A Bayern München–Freiburg mérkőzést a Sport2-n követhetik a nézők szombaton 15:30-tól. A kommentátor Méhes Gábor lesz.

Bayern München–Freiburg: június 20., szombat 15:30, Sport2