Kobe Bryant előtt dalban tiszteleg Snoop Dogg • SportTV

Kobe Bryant előtt dalban tiszteleg Snoop Dogg

2020. 06. 22. 17:21    
Olvasási idő: 2 perc

Nagyon speciális volt idén az ESPY szokásos éves díjátadója. Nem adták át a klasszikus díjakat, helyette a társadalmi kérdésekben kiemelkedően teljesítő sportolókat díjazták. Kevin Love, a Cleveland Cavaliers kosarasa kapott egyet, Kobe Bryantről pedig Snoop Dogg rappelt.

Kobe Bryant, a legenda. (Fotó: twitter / @THRtv)

Az ESPY Awards ceremónia normál esetben olyan, mint bármely más díjátadó. Emberek gyűlnek össze csinos ruhákban, majd kiszólítják a nyerteseket, akik nagyon boldogok. Azonban a koronavírusjárvány miatt rögtönözni kellett, az eseményt nem tartották meg a klasszikus formájában Los Angelesben, és 2020-ban egyfajta műsorfolyam lett az ESPN-en.

A sporteredményekért járó klasszikus díjakat nem adták át, de például az Arthur Ashe Bátorságdíjat igen, amit idén Kevin Love kapott a mentális egészség területén végzett kiemelkedő munkájáért. Pár éve a The Players Tribune-on írt arról, hogy egyszer egy NBA-meccs közben volt pánikrohama, és ezzel kinyitotta Pandora szelencéjét. Kiderült ugyanis, hogy több élsportolót érint ez a probléma, mint azt bárki gondolná. Love alapítványt is hozott létre, hogy segítsen azokon, akik ilyen problémával küzdenek.

A közösségért végzett munkájuk miatt díjazták a WNBA-t és a WNBA játékosszakszervezetét, Nelson Cruz-t, a Minnesota Twins baseballozóját, a Los Angeles Dodgers MLB-csapatát, a Burton snowboardmárkát. Thomas „Snacks” Lee-t, a Jackson State kosárcsapatának csapatmenedzserét azért, mert ő hozta össze az év social media pillanatát, Taquarius Wairt azért, mert gyermekkorában összeégett egy lakástűzben, de ennek ellenére nem adja fel álmait, focista szeretne lenni, a profi ökölvívő Kim Clavelt pedig azért, mert átmenetileg visszavonult aboxtól, hogy a koronavírus elleni küzdelemben segíthessen.

Szintén NBA-vel kapcsolatos híre volt az eseménynek, hogy az Los Angelesből (Long Beachről) származó, lakers-szurkoló Snoop Dogg írt és rappelt egy számot Kobe Bryantről, amit a műsorban lehetett először látni. A dalban természetesen méltatja a kislányával együtt januárban tragikusan fiatalon, helikopterbalesetben elhunyt Lakers-legendát. Az eseményt apák napján rendezték, ez különösen széppé teszi Snoop gesztusát.

Érdekesség, hogy a februári All-Star-gálán Snoop Dogg egyik pályatársa, Dr. Dre is készített egy  dalt, aminek nem volt szövege, inkább a hangulata volt zseniális.

Távol álljon tőlünk, hogy raptörténelemről írjunk most, de Snoop és Dre a kilencvenes évek két meghatározó rappere, akik együtt is sokat dolgoztak (Sőt, Snoop-ot Dre fedezte fel), és sok más felejthetetlen zene mellett ezt is nekik köszönhetjük:

NBA a Sport TV-n:

A Sport TV ezen a héten is közvetít néhány NBA-klasszikust. Íme a teljes lista: