Az NBA-meccsek nagyon fontos kellékei már a Walt Disney Worldben vannak • SportTV

Az NBA-meccsek nagyon fontos kellékei már a Walt Disney Worldben vannak

2020. 07. 03. 13:35    
Olvasási idő: < 1 perc

Kőkeményen készül az ESPN Wide World of Sports komplexuma az orlandói Walt Disney Worldben, hogy az NBA otthona legyen pár hónapig. 22 nagyon fontos kellék megérkezett, a edzőparketták mér ott vannak a buborékban.

A Pacers és a Heat parkettája már Orlandóban van. (Fotó: twitter / @nba)

A Miami Heat és az Indiana Pacers edzőparkettáját már láthattuk a fő képen, de van még ott, ahonnan ez jött.

Úgy néz ki, megérkezett minden csapat parkettája, amire azért lesz szükség, hogy majd a jövőbeni buborékban tudjanak edzeni a meccsek előtt, és az sem lehetetlen, hogy a „hazai” mérkőzéseken is ezeket használják majd.

Talán már mondanunk sem kell, hogy július 30-án tér majd vissza az NBA, amely a játékosait egy „buborékba” zárja a szezon hátralévő részére. Ez a buborék a Walt Disney Worldben lesz Orlandóban. 22 csapat (13 nyugati és 9 keleti) játszik majd 8-8 alapszakaszmeccset, majd a megszokott rendben 16-an vágnak neki a rájátszásnak. Lesz még csavar a lebonyolításban, de most annak örüljünk, hogy készül az NBA a visszatérésre.

Maguk a csapatok július 7-től kezdődően költöznek majd be a létesítményekbe, ezt nyilván lassíthatja/módosíthatja az, hogy szép számmal akad köztük koronavírusos eset.  Az NBA ugyanis mostantól folyamatosan teszteli a játékosokat, hogy minimalizálja a fertőzésveszélyt a buborék elindításáig. Ráadásul Floridában (és az egész Egyesült Államokban) egyre több a koronavírusos eset, de a Black Lives Matter mozgalom is hatással van a forgatókönyvekre.

Március 11-én állt le az NBA, azóta várjuk a nagy visszatérést, és bízzunk benne, hogy gond nélkül zajlik majd minden. A 2020-as bajnokot a tervek szerint októberben koronázhatják majd meg. Aki kíváncsi a menetrendre, ITT tudja megnézni. A Sport TV természetesen jó sok meccset közvetít majd a szezon hátralévő részéből is. A szezon újraindulásáig is közvetítünk szép számmal archív meccseket, ezen a héten még ezeket tudod majd megnézni: