Hat bayernes az év csapatában

2020. 07. 04. 13:34    
Olvasási idő: 2 perc

Csak olyan játékosok kerültek be a 2019-2020-as Bundesliga-idény álomcsapatába, akiknek az együttese a legjobb négy között végzett a tabellán. A bajnok Bayern München hat, a mögötte dobogós Dortmund és RB Leipzig két-két, a Mönchengladbach pedig egy futballistát delegált az elitbe.

A Kicker összeállította a 2019-2020-as Bundesliga-idény álomcsapatát, amit cseppet sem meglepő módon a Bayern München ural. Íme, a legjobbak és a Kicker értékelése!

Manuel Neuer (Bayern München)
Megúszta a sérüléseket, és újra a régi, világklasszis szintű Neuert láthattuk. Tizenöt alkalommal gólt sem kapott, a 33 mérkőzésen 2,85-ös osztályzatátlagot ért el.

Benjamin Pavard (Bayern München)
Honfitársával, Lucas Hernándezzel ellentétben mindig rendelkezésre állt, szolid védőmunkája mellett a támadóharmadban is csillogott. 32 mérkőzésen játszott, négy gólt és öt gólpasszt könyvelhetett el, a Kickernél 3,24-es átlagot hozott össze.

Matthias Ginter (Mönchengladbach)
A gladbachi hátsó alakzat főnöke megbízhatóan és szuverénül látta el a feladatát. 31 mérkőzésen játszott, egy gólt és két gólpasszt könyvelhetett el, a Kickernél 2,85-ös átlagot hozott össze.

Mats Hummels (Dortmund)
A Münchenből való visszatérése után egyből kézbe vette az irányítást, ő dirigált a Favre által télen megalkotott háromvédős rendszerben. A Kickernél 2,85 volt az idényátlaga, egy gól és négy gólpassz volt a termése 31 bajnokin.

Alphonso Davies (Bayern München)
Az idény egyik felfedezettje. Balszélsőnek szerződtették, de ma már szinte elképzelhetetlen nélküle a csapat védelmének bal oldala, sebességének köszönhetően szinte megállíthatatlan. 29 bajnoki jutott neki, ezeken három gól, öt gólpassz és 3,04-es osztályzatátlag volt a mérlege.

Marcel Sabitzer (RB Leipzig)
Igazi vezér a pályán, aki ráadásul Julian Nagelsmanntól megkapta a kapitányi karszalagot is. Edzője magas szintű igényeinek Sabitzer a középpálya összes pozíciójában gond nélkül megfelelt. Erre bizonyíték a 32 meccsen összeszorgoskodott 9 gólja, 8 gólpassza és 2,92-es átlaga.

Joshua Kimmich (Bayern München)
Flick szinte kivétel nélkül védekező középpályásként vetette be. Kimmich természetéhez abszolút passzoltak az ezzel fellépő feladatok, mint például, hogy neki kellett ritmust adnia a játéknak, irányíthatott és több befolyása volt az eseményekre. 33 meccsen 4 gól, 8 gólpassz és 2,78-as átlag volt a mérlege.

Jadon Sancho (Dortmund)
Ugyan csak 20 éves, de Sancho már a Bundesliga legnagyobb attrakcióinak egyike. Az ő góljai (17) és gólpasszai (17) nélkül a BVB aligha ért volna oda a második helyre. 32 bajnokin 3,17-es kalkulusátlagot ért el.

Thomas Müller (Bayern München)
Niko Kovac nem túl gyakran számított a szolgálataira, Flick hatalomátvétele óta viszont elképzelhetetlen nélküle a csapat, edzője bizalmát pedig kimagasló teljesítménnyel hálálta meg. 33 bajnokin játszott, 8 góljának és 21 gólpaszának 2,74-es átlag volt a „jutalma”.

Timo Werner (RB Leipzig)
Nagelsmann keze alatt Werner több variációs lehetőséget is megtanult, így például azt, miképp lehet balról indulva területet nyerni a tizenhatoson belül. Gyorsan tanult, ennek egyértelmű bizonyítéka a kanadai táblázaton gyűjtött 37 pontja, 34 mérkőzésen 28 gól, 9 gólpassz és 2,84-es átlag volt a termése.

Robert Lewandowski (Bayern München)
A 2019-20-as idény volt Lewandowski pályafutásának eddigi legjobb szezonja. Korábban 30 gól volt a csúcsa, ezt most felülmúlta. 31 mérkőzésen 34 gólt és öt gólpasszt hozott össze, a Kickernél 2,42 volt az osztályzatai átlaga.

Cookie beállítások