Az NBA felépítette minden kosaras álmát • SportTV

Az NBA felépítette minden kosaras álmát

2020. 07. 13. 18:25    
Olvasási idő: 2 perc

Tényleg a Walt Disney menti meg az NBA-t. Az a buborék, amiről oly sokat olvastunk a közelmúltban, minden képzeletet felülmúló csoda. Ha nem üt be a krach, olyan élményt kapunk majd, amitől Vasember és Thor is megnyalja majd a kalapácsát meg a páncélját.

LeBron és Giannis ott van Orlandóban. (Fotó: Getty Images)

Elképzelted gyerekkorodban azt, hogy egy olyan helyen vagy, ahol csak azt csinálod, amit szeretsz, mindent, de tényleg mindent megkapsz azért, hogy jól érezd magad, és bár szigorú szabályokat kell betartanod, és le kell mondanod jó pár dologról, csak tenned kell a dolgodat?

Na, ezzel leírtuk az NBA-buborék lényegét.

Most már kapunk némi betekintést abba, mit élnek át az NBA-játékosok, és hogy hogyan néz ki ez az egész. Kezdjük ezzel a videóval:

Picit olyan ez, mint a valóságshowk, de tényleg. Megvannak azok a szabályok, amik mindent felülírnak: NE HAGYD EL A VILLÁT! Azonban itt nem 20 millió forintért vállalják ezt a csapatok (hanem sokkal többért, a fizetésükért, hahaha), hanem azért, mert a végén NBA-bajnokok akarnak lenni. Persze, lehet panaszkodni, hogy nem jó a kaja, meg hogy csak pár négyzetméteren élnek, de le merem fogadni, hogy eszi a fene annak a nyolc csapatnak a tagjait, akik most nem lehetnek ott a Wald Disney Worldben, nem pecázhatnak, nem golfozhatnak, nem pingpongozhatnak, és ugye legfőképpen, nem játszhatnak NBA-meccset. Néhány játékos elkezdte szóvá tenni, hogy az étel nem felel meg az igényeiknek, vagy hogy a szoba kicsi, amiben élnek. Erre nyilatkozta azt például Giannis Antetokounmpo, hogy mielőtt NBA-játékos lett, kisebb apartmanban lakott, mint amekkora a mostani szobája a buborékban, de más is mondta azt, hogy aki most panaszkodik, az vélhetően elfelejtette, honnan, milyen körülmények között élt, mielőtt az NBA-ben szerepelt volna.

De eszeveszett munka van abban, hogy ez a buborék létrejöhetett. Állítólag alsó hangon 150 millió dollárba kerül a ligának ez a környezet, amit a bajnokság megmentéséért és a játékosok egészségéért tesz. Nagyon jól szemlélteti a léptéket például az a kép, ami abban a helyiségben készült, ahol a felszereléseket tisztítják:

A Phoenix Suns felszerelésekért foglalkozó kollégája osztotta ezt meg. Itt tényleg minden arról szól, hogy a szabályok betartásával, de mindenki a lehető legjobban érezze magát, és hogy a lehető legmagasabb szintű NBA-t kapjuk majd július 30-tól.

Az NBA-nek azt az üzenetet kell a világ felé mutatni, hogy minden rendben, ez nem is lehet vitás, és vélhetően nem nagyon fogunk olyan híreket hallani, hogy valaki nem bírja idegileg ezt a megpróbáltatást, és hogy mekkora küzdelmet folytat a bezártsággal. Mert 770 ember közül (mind a 22 csapat 35 kollégája lehet ott) kel,l hogy legyen olyan, aki nehezen birkózik meg ezzel, és itt nem is a játékosokra gondolunk elsősorban. A játékosok első tweetjeiből, insta story-jaiból tényleg az jön le, hogy most az élet még fenékig tejfel.

Luka Doncic az a csávó, akire, ha ránéz az ember, azonnal tudja, hogy ez a gyerek imádni fogja ezt az edzőtáborral egybekötött valóságshow jellegű szezonzárást. A triplarúgást már bemutatta. De hát azóta is jönnek róla a mókázós videók:

Boban Marjanoviccsal továbbra is teljes az összhang:

Olyan viccesek együtt, ahogy Marjanovics Tobias Harrissel is az volt. Harris pedig rájátszik a dologra, és egyfajta megsértődött szeretőként viselkedik, amiért Marjanovics ilyen jóban van a szlovén csodagyerekkel.

Az már kiderült, hogy a pecázás nagyon sok NBA-játékosnak lesz új hobbija, például Doncic is fogott már halat, de Paul George is.

Illetve nagyüzemben nyomják a srácok a golfot is a kosárlabda mellett.

Az NBA tehát nem pihen, hogy mi július 30-tól ismét isteni ÉLŐ kosárlabdát lássunk a világ legjobb játékosaitól. De addig is azt tudjuk ajánlani mindenkinek, hogy nézzen minden nap klasszikus NBA-meccseket a Sport TV-n. Csütörtökig például ezeket a meccseket:

UPDATE: Russell Westbrook pár perce jelentette be twitteren, hogy azért nem utazott el Orlandoba a Houston Rocketsszel, mert koronavírusos.