A cél a Phil Taylor-trófea – már nem a nappaliban dobálnak a dartsosok • SportTV

A cél a Phil Taylor-trófea – már nem a nappaliban dobálnak a dartsosok

Sport TV avatar Sport TV 2020. 07. 16. 13:48    
Olvasási idő: < 1 perc

Július 18-án veszi kezdetét a 2020-as World Matchplay a világ legjobb dartsosaival, és immár nem a nappaliból versenyeznek majd. A vb utáni második legrangosabb dartsversenye ennek ellenére is rendhagyó lesz, zártkapuk mögött rendezik majd Milton Keynesben. Az eseményt a Sport TV közvetíti.

A címvédő Rob Cross. (Fotó: PDC)

A világ legjobb dartsosai voltak azok, akik a koronavírusjárvány alatt sem álltak le, és ha máshol nem is tudtak, a saját nappalijukból összehoztak nekünk egy tornát, amit PDC Home Tournak neveztek el. De van kiút a nappaliból, és július 18-tól ismét versenykörülmények között látjuk majd Michael van Gerwenéket a Sport TV-n. A versenyre a koronavírusjárvány miatt nem a megszokott helyszínen, Blackpoolban, a Winter Gardensben kerül sor, hanem Milton Keynesben, a Marshall Arenában. Úgy döntöttek ugyanis a szervezők, hogy a pandémia miatt zártkapus lesz az esemény. Igaz, hogy nem lesznek sörmámorban úszó végtelenül lelkes szurkolók, de legalább látunk egy nagyon különleges eseményt, amilyenre még nem nagyon volt példa a sportág történetében.

A World Matchplay kilencnapos torna, amelyen a PDC égisze alá tartozó események közül a vb utáni második legrangosabb. Tényleg mindenki ott van, aki számít, a világranglistát vezető van Gerwentől kezdve a címvédő Rob Crosson át az aktuális világbajnok Peter Wrightig. 1994 óta szervezik meg Blackpoolban a versenyt, és kilencen tudtak eddig itt nyerni; a mostani 32-es mezőnyből a címvédő Crosson kívül James Wade, Gary Anderson és van Gerwen. A holland ráadásul kétszer is. Nem okoz meglepetést talán, hogy a sportág korábbi egyeduralkodója, Phil „The Power” Taylor egymaga 16 elsőséget szerzett itt, és ez előtt tisztelegve 2018 óta a Phil Taylor-trófeára hajtanak itt a dartsosok.

A World Matchplayt 2020-ban is a Sport TV közvetíti, ezúttal is Bartha Zoltán, Fülöp László, Gyulai Miklós, Vereczkey Lajos és Ziegenhám Medárd kommentálja az eseményeket. Már rögtön az első napon láthatunk majd három korábbi győztest, Michael van Gerwen, James Wade és Gary Anderson is képernyőre kerül szombat este a Sport1-en.

World Matchplay: július 18-tól kilenc napon át a Sport TV műsorán.