NBA: Tíz nap karantén az ellenálhatatlan sztriptízbáras csirkeszárnyért • SportTV

NBA: Tíz nap karantén az ellenálhatatlan sztriptízbáras csirkeszárnyért

2020. 07. 27. 15:18    
Olvasási idő: 3 perc

A Los Angeles Clippers irányítója, Lou Williams, vagyis nem feltétlen ő, hanem rapper barátja, Jack Harlow nem gondolkodja túl a dolgot, ami miatt Lou Williams lemarad a szezon újrakezdéséről, és inkább 10 nap karanténban lesz… Pedig csak egy ártatlan csirkeszárnyazás volt, csak épp egy sztriptízbárban.

Lou Williams tavaly vehette át harmadik "Legjobb Hatodik Ember" díját. (Fotó: Getty Images)

Csütörtökön indul újra az NBA az orlandói buborékban. Minden csapat és játékos azon dolgozik, hogy meg tudjon felelni az egyébként nagyon komoly és szigorú szabályoknak, és minél teljesebb kerettel, minél jobb formában, és minél összeszokottabban vágjon neki a folytatásnak.

Két csapat például kiemelkedően rossz helyzetben van pillanatnyilag. A Denver Nuggets annyira foghíjasan vágott neki az „edzőtábornak”, hogy az első két felkészülési meccsen a 213 centis center, Nikola Jokic irányítóként (!!!) volt nevezve, és a kezdőcsapat átlagmagassága majd 210 centi (209,2) volt. Összesen nyolcan tudtak pályára lépni a Nuggetsben.

A szezon során egyébként is sérülésektől sújtott Brooklyn Nets pedig totális tartalékos üzemmódban van a koronavírusjárvány miatt, hiszen több játékosa nem tudptt elutazni Orlandóba. Ez utóbbi egyetlen pozitívuma, hogy a 40 éves Jamal Crawfordot újra látjuk majd az NBA-ben.

De visszatérve Williamsre és a Clippersre, a Clippers több meghatározó játékosát nélkülözi, pedig már csak pár nap van a rajtig: Montrezl Harrell, Landry Shamet, Patrick Beverly és Ivica Zubac sem volt ott a pályán a többiekkel a Clippers első két felhozómeccsén. A liga legjobb hatodik emberének korábban háromszor is megválasztott Lou Williams viszont az elsőn igen, 17 perc alatt dobott 22 pontot, majd családi okokra hivatkozva elhagyta a buborékot, Atlantába ment. Nagyon komoly szabályok vonatkoznak a játékosokra, ha kilépnek a Walt Disney World kapuin. A szabályok betartásának függvénye, hogy visszatérés után mennyi ideig nem mehet a csapattársak közé a játékos. A minimum 4 nap, de 14 nap is lehet belőle, ha úgy döntenek a szakértők.

Az utazás eredeti oka az volt, hogy csütörtökön végső búcsút vett egy családi baráttól, Pat Williamstől.

Ez eddig rendben is lenne, de innen más felé vette az útját, és szerencsétlenségére olyan okos barátai vannak, mint a rapper Jack Harlow, aki szépen megosztott Williamsszel egy közös képet instagramon, amin a Magic City nevű sztriptízbárban vannak éppen… Igen, egy sztiptízbárban.

Nyilván kiszúrták többen is az insta storyt, és Harlow azzal magyarázta az esetet, hogy régen látta már a barátját, ezért megosztott egy korábbi közös képet vele. Csakhogy Williams olyan maszkot viselt a fotón, amit a buborékban kaptak a játékosok, tehát az a kép friss bizony…

Azóta Williams igyekszik tisztázni az ügyet, és azt állítja, hogy a Magic City a kedvenc étterme Atlantában, és tényleg sokat látják ott, illetve a hírek szerint ott van a város legfinomabb csirkeszárnya. llítólag tényleg csak evett, nem volt ott sokáig, és hölgyek nem is voltak a közelében.

Az NBA meghallgatta Williams sztoriját, mikor visszatért Orlandóba, és arra jutott, hogy bár minden nap tesztelték, akkor is fennáll a veszély a fertőzésnek, és 10 nap karanténban kell maradnia, azaz biztosan nem lesz ott a Clippers következő két tétmeccsén, így a nyitónapon játszott Lakers-Clippers meccsen sem (Sport1, péntek hajnali 3 órakor élőben, majd 21 órától felvételről).

A Lakersben sportszakmai szempontból pozitív példát találtunk eddig: Alex Caruso inkább kihagyja a testvére esküvőjét Texasban, hogy ne kelljen utána 10 vagy 14 napig karanténban lennie a magas kockázat miatt. A Lakersnek ez azért is fontos, mert a csapatból Rajon Rondo sérülés miatt, Avery Bradley pedig gyermeke asztmatikus jellegű betegsége miatt nincs ott Orlandóban.

Ezzel el is lőttük a poént, hogy pénteken hajnali háromkor végre visszatér az NBA, és rögtön a nyugati rangadó lesz az első közvetített meccsünk. Azonban itt a teljes program az első négy napból. Igen, minden nap adunk meccset:

Los Angeles Lakers – Los Angeles Clippers: július 31., péntek 03:00, Sport1 (élő); 21:00, Sport1 (ism.)

Milwaukee Bucks – Boston Celtics: augusztus 1., szombat 00:30, Sport1 (élő); 12:00, Sport2 (ism.)

Alley-oop: augusztus 1., szombat 18:00, Sport1 (élő)

Denver Nuggets – Miami Heat: augusztus 1., szombat 19:00, Sport1 (élő)

Boston Celtics – Portland TrailBlazers: augusztus 2., vasárnap 21:30, Sport1 (élő)

Archiv meccseink:

Aki pedig addig is izgatottan várja a minőségi kosárlabdát, nézzen meg pár klasszikus meccset, amelyeken pályára lép Kobe Bryant, Shaquille O’Neal, Allen Iverson, Vince Carter, Tracy McGrady, Jason Kidd, Tim Duncan, és még sorolhatnánk: