Jannisz a labdát, mi az állunkat kerestük Doncic mutatványa láttán • SportTV

Jannisz a labdát, mi az állunkat kerestük Doncic mutatványa láttán

2020. 08. 09. 13:47    
Olvasási idő: < 1 perc

A Dallas Mavericks Luka Doncic gálaelőadásával legyőzte a keleti első Milwaukee Buckst az NBA legutóbbi játéknapján. Bár a szlovén produkciójára a gálaelőadás talán finom kifejezés, az eszement, az elképesztő vagy valami hasonló sokkal jobban illik rá.

Luka Doncic immár hivatalosan is megdöntötte Magic Johnson rekordját, hiszen már biztosan megnyeri az idén a tripla-dupla versenyt a ligában, mindössze 21 évesen és öt hónaposan, pár hónappal fiatalabban, mint ahogyan a Los Angeles Lakers legendája 1981 tavaszán ugyanezt megtette. A Dallas Mavericks hadvezére a Milwaukee Bucks ellen szezonbeli 17. tripla-dupláját könyvelhette el (36 pont, 14 lepattanó, 19 gólpassz), a lista második helyén 13-13 hasonló produkcióval álló LeBron James és Nikola Jokics pedig már biztosan nem érheti utol az alapszakaszban.

Na de hogy az elsőségét úgy biztosítsa be, hogy karriercsúcsot jelentő 19 asszisztot hozzon össze? Ráadásul a liga legjobb védelme ellen? Az már tényleg a „na, ne!” kategóriája. Mutatjuk is egy percben a parádét:

Egy gólpassz, az utolsó pedig külön misét is megér. Már csak azért is, mert azt Jannisz Antetokounmpóval szemben osztotta ki. Aligha tévedünk (és reméljük, sérülés nem szól majd közbe!), ha az NBA következő évtizedének két meghatározó alakjáról beszélünk. A görög is 34 ponttal, valamint 13 lepattanóval zárt, mielőtt kipontozódott volna – és mielőtt szemmel le kellett volna követnie ezt (a videón 3:38-tól!):

Rögzítsük: Doncic ballal, tehát nem a dobó kezével, a saját lába között pattintotta oda a labdát Maxi Klebernek, akinek már csak a gyűrűbe kellett húznia azt. Jannisz, a regnáló MVP is csak a „lenyűgöző”, illetve az „egyike a legnagyobb tehetségeknek, akik ellen valaha játszottam” szavakat tudta előhúzni a méltatására.

Csoda, hogy ilyen Doncic-parádéval a Mavericks hosszabbítás után 136-132-re elpáholta a Keleti főcsoport első helyezettjét?!