Damian Lillard egy klubban a legnagyobbakkal • SportTV

Damian Lillard egy klubban a legnagyobbakkal

2020. 08. 10. 16:07    
Olvasási idő: 2 perc

Több okból is szenzációs, hogy Damian Lillard 51 pontot dobott hajnalban a Philadelphia 76ers ellen. Az egyik, hogy elképesztő bravúr az, hogy a szezonban ötödször, karrierje során pedig tizedszer érte el ezt a határt, másrészt csapata a győzelemmel tényleg nagyon közel került ahhoz, hogy majd play-int játsszon.

Damian Lillard méltán lehet büszke magára. (Fotó: Getty Images)

Damian Lillard tegnap 51 pontot rámolt be úgy a Philadelphia 76ersnek, hogy szombaton a Los Angeles Clippers elleni meccsen egyáltalán nem játszott jól (magához képest). Meg is találták őt a Clippers játékosai, Patrick Beverly és Paul George. De úgy tűnik, ez csak még jobban feltüzelte az irányítót.

Damian Lillard, Michael Jordan, Kobe Bryant, James Harden, Wilt Chamberlain, Kareem Abdul-Jabbar, Rick Barry és Elgin Baylor

Tegnap egészült ki ez a lista nyolc főre. Ez a nyolc játékos volt képes egy szezonban ötször, vagy annál többször legalább 50 pontot dobni egy meccsen, merthogy ez volt Lillard ötödik ilyen meccse a szezonban.

Rajtuk kívül LeBron James és Allen Iverson még az a két játékos, aki karrierje során legalább 10 alkalommal elérte ezt az álomhatárt. Lillardnak ugyanis ez volt pályafutása tizedik ilyen meccse, amivel beérte az örökrangsor kilencedik helyén Kareem Abdul-Jabbart.

Biztos az egyéni célok is fűtik Lillardot, de vélhetően a csapat eredménye a kiélezett nyugati csatában még fontosabb neki. Nyert ugyanis a Blazers 124-121-re.

Tegnap hivatalos lett, hogy elkerülhetetlen lesz nyugaton a play-in (a szurkolók nagy örömére), ehhez a Memphis Grizzliesnek ki kellett kapnia a Toronto Raptorstól. Mivel a Blazers, a Spurs és a Suns is nyert, a Pelicans és a Kings pedig vesztett, utóbbi kettő már biztosan nem jut rájátszása idén. A Grizzlies-Blazers-Spurs-Suns hármas között viszont csak másfél meccs a különbség, az eddig veretlen Suns még három meccset játszik, a többiek kettőt, tehát matematikailag bárkiért odérhet a két hely valamelyikére.

ITT lehet megnézni a részletes tabellát.

ÖRÖMHÍRÜNK IS VAN:

Szombaton a 19:30-kor kezdődő Alley-oop után a Sport1-en biztosan közvetítjük a play-in első meccsét, és vasárnap 21:30-kor a Sport2-n a másodikat is, ha azt is játszanak a csapatok.

A nyugati konferencia nyolcadik és kilencedik helyezett csapata vívja majd ezt a párharcot a nyolcadik playoff helyért. A nyolcadik helyezettnek egy meccset, a kilencediknek kettőt kell nyernie, ha a Los Angeles Lakers ellen akar játszani a rájátszás első körében.