Történelmi NBA-meccs(ek) a Sport TV-n • SportTV

Történelmi NBA-meccs(ek) a Sport TV-n

Sport TV avatar Sport TV 2020. 08. 14. 08:10    
Olvasási idő: 2 perc

Az NBA buborékos lebonyolítási rendszere lehetővé tette, hogy legalább egy, de akár két olyan meccs is legyen a hétvégén, amilyet még sohasem láttunk. A rájátszásba jutásért vívott ki-ki Play-In párharcot játszik a Portland Trail Blazers és a Memphis Grizzlies, amelyet a Sport TV élőben közvetít, nagyon baráti európai időpontban.

Már játszottak egy Grizzlies - Blazers meccset a buborékban. (Fotó: Getty Images)

Az NBA-ben normál esetben minden csapat 82 alapszakaszmérkőzést játszik, majd a keleti és nyugati konferencia 8-8 legjobb csapata bejut a rájátszásba, és a kiemelési rend szerinti ágrajz szerint addig mérkőznek egymással, míg nem kapjuk meg a bajnokot. Azonban 2020-ban a koronavírusjárvány csavart ezen a történeten, és az NBA nyitott egy NBA-buborékot az orlandói Walt Disney Worldben, ahova a 22 legjobb, a rájátszásra legalább matematikai eséllyel rendelkező csapat utazott el. Itt nyolc meccset játszottak mindannyian, hogy eldőljön a kiemelési sorrend. Azonban a liga azt találta ki, hogy ha bármelyik konferencia 8-9. helyezettjének eredménye között 4 mérkőzés a különbség (a győzelmi arányban), akkor ők egy Play-Inen mérkőznek meg az utolsó rájátszás-helyért. Maximum két mérkőzést rendeznek, a nyolcadik helyen álló csapatnak egyet kell nyernie, a kilencediknek kettőt, hogy ő legyen a továbbjutó.

Természetesen így lett, lesz Play-in. Ilyen meccs(ek) még soha nem volt(ak) a liga történetében.

Olyan őrületes versenyfutás kezdődött el hat csapat között, ami végül azzal zárult, hogy a Portland Trail Blazers feljött a nyolcadik helyre, és a Memphis Grizzlies visszaszorult a kilencedikre. A Blazersben játszik az NBA jelenlegi legjobb formában lévő kosarasa, aki olyan teljesítményt nyújtott a buborékban, hogy

Wilt Chamberlainnel, Michael Jordannel, Kobe Bryanttel és még pár igazi nagysággal kezdték egy lapon emlegetni a nevét.

Hiába született meg a buborék egyik legszebb tündérmeséje, a totálisan esélytelenül érkező, mégis zsinórban nyolc meccset nyerő Phoenix Suns története, és hiába volt a San Antonio Spursnek az utolsó meccsig esélye, hogy a liga történetének első csapata legyen, amelyik zsinórban 23 szezonban bejut a rájátszásba (1998 óta mindig ott volt a csapat), a szombat, és ha úgy alakul, akkor a vasárnap is a Blazers-Grizzlies párharcról fog szólni. Ráadásul rendkívül baráti időpontban, 20:30-tól csapnak majd össze először, és a Sport1 a 19 órakor kezdődő Alley-oop után élőben közvetíti majd a mérkőzést. Amennyiben második meccset is rendeznek, az vasárnap este 22:30-kor lesz a Sport2-n.

Aki továbbjut, a rájátszásban a nyugati konferenciát megnyerő Los Angeles Lakersszel találkozik majd.

Alley-oop: augusztus 15., szombat 19:30, Sport1

Portland Trail Blazers – Memphis Grizzlies: augusztus 15., szombat 20:30, Sport1

Portland Trail Blazers – Memphis Grizzlies: augusztus 16., vasárnap 22:30, Sport2 (ha szükséges)

Hogy mi lesz a Play-In után?

INDUL A RÁJÁTSZÁS!