„Felkészülési szombat” • SportTV

„Felkészülési szombat”

2020. 08. 15. 10:25    
Olvasási idő: 2 perc

Két sportágból is felkészülési mérkőzéssel jelentkezünk szombat délután. Két, a hazai bajnokság mellett sportága Bajnokok Ligájára is készülő együttesnek, a német Mönchengladbach labdarúgóinak és a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdázóinak a tesztmérkőzését mutatjuk meg, nívós ellenfelekkel szemben.

Bodó Richárd az Orosháza ellen már újra szórhatja a gólokat (Fotó: ehfcl.com)

MÖNCHENGLADBACH–DUISBURG

Miközben a térségben folynak az El nyolcas döntőjének küzdelmei – Duisburgban meccset is rendeztek, a Gladbach az első, az MSV a harmadosztály küzdelmeire készül. A csikók persze hosszú távon a BL-re is, hiszen 4. helyével jogot szerzett az elitliga főtáblájának ősszel induló küzdelmeire. A Duisburg egyetlen ponttal maradt le a 3. Ligában osztályozót jelentő 4. helyről (amelynek a birtokában az Ingolstadt utolsó percig tartó heves küzdelmet vívott és bukott el a Nürnberg ellen), a következő idényben nyilván kettőzött erővel hajt a visszajutásra a másodvonalba.

A Gladbachnak ez lesz a nyári felkészülési időszakban a második tesztmeccse, az elsőt szerdán a negyedosztályú SC Verl ellen 4–0-ra nyerte meg, Embolo (23. perc), a fiatal Quizera (69.), Wolf (83.) és Villalba (90+2.) góljaival.
Az MSV-nek Is ez a második megmérettetése a tesztidőszakban. Korábban a szintén harmadosztályú   Preussen Münstert gyözte le 1-0-ra.

MOL-PICK SZEGED–OROSHÁZA

A szintén többfrontos küzdelemre készülő szegedi kéziscsapat is második felkészülési meccsét játssza, az elsőn a Dabast 35–28-ra győzte le.  A szegediek sérültjei közül Bodó Richárd már rendbejött, bevethető, ám Bánhidi Bence, Luka Stepancic, Matej Gaber és Stefán Sigurmannsson azonban kihagyja ezt a meccset is, mindannyian szépen gyógyulnak, de egyelőre nekik még pihenniük kell.

A már július 10. óta készülő Orosháza FKSE-Linamar már öt felkészülési tgalálkozón van túl, 1 győzelem, 2-2 döntetlen és vereség mérleggel. „A Békés megyei együttes kerete több helyen megváltozott. Befejezte pályafutását a Pick korábbi játékosa, Zubai Szabolcs. A szintén volt szegedi Ambrus József Békésen folytatja pályafutását. Így is maradt szegedi kötődésű kézilabdás az Orosházában, Lele Ambrus gyermeke, az egykori magyar válogatott Lele Ákos továbbra is a sárga-zöldeket erősíti. Három új légióst igazoltak a Békés megyeiek, a fehérorosz Alekszej Ushalt, az orosz Alekszej Peskovot és a bosnyák Aldin Sakicot. Hét év után tért vissza a saját nevelésű Lászlai Szabolcs. Maradt a keretben a török válogatott kapus Ösmusul, aki az edzőmeccseken gólokat is szerzett” – mutatja be az ellenfelet a szegediek honlapja.
A mérkőzés zárt kapus lesz, de a Sport1-en ország-világ láthatja Juan Carlos Pastor mester tanítványainak edzőmérkőzését.

Sport1 14:00 BV Borussia Mönchengladbach–MSV Duisburg felkészülési labdarúgó-mérkőzés  (kommentátor: Gyulai Miklós)
Sport1 16:45 MOL-Pick Szeged–Orosháza FKSE-Linamar felkészülési kézilabda-mérkőzés (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Vadkerti Attila, riporter: Szél Tamás Pál, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila)