Csúcsrangadó a nyolcadik körben • SportTV

Csúcsrangadó a nyolcadik körben

Sport TV avatar Sport TV 2020. 08. 26. 07:41    
Olvasási idő: 2 perc

A darts Premier League első kör utolsó fordulójának lényege a búcsú, egy körrel előtte azért vessünk egy pillantást az élre is, ahol az alapszakasz-győzelem ugyan még nem, de az első kör elsősége akár el is dőlhet.

Glenn Durrant őrizné veretlen mérlegét a nagy MVG ellen (Fotó: PDC/Lawrence Lustig)

Az lista élén , pontazonossággal álló két versenyző ugyanis egymással mérkőzik, de tartsunk sort, fussunk végigi az  előtte lejátszandó három mérkőzésnek.  A nap nyitánya egy keddi győztesé és egy vesztesé. Gary Anderson nagy győzelemmel rajtolt az újrakezdéskor, 7–3-ra verte meg Michael Smitht, Gerwyn Price azonban minden felzárkózási fogadkozás ellenére kikapott (4–7) Nathan Aspinalltól. Örökmérlegük egyébként meglehetősen kiegyenlített, eddigi egyetlen PL-összecsapásukat viszont a skót nyerte meg tavalyelőtt.

Nathan Aspinall: győzelemre  győzelem? (Fotó: Getty Images)

A második parti éppen a Price-verő Aspinallé, az angolok ifjú klasszisa a jelenlegi sereghajtó Daryl Gurneyvel csap össze, aki viszont első győzelmével felzárküzott az 5-5 pontos Cross és Price mögé. A 2018-as világbajnok Rob Crosst így meglegyintette a kiesés szele, alighanem mindent megtesz azért, hogy megtartsa eddigi makulátlan PL-mérlegét (4 meccsből 4 győzelem) honfitársa, Michael Smith ellen. Ha sikerült, akár teljesn összetörömödket a középmezőny, amelyből akár felfelé, a legjobb négy irányában, akár lefelé, a mindenki által rettegett kiesés felé is elmozdulhat legalább három versenyző. Persze, ha Gurney kikap, Cross és Price meg nyert, akkor a Döntés Napja (Judgement Day) nem dönt már el semmit, mert az észak-ír klasszis már nem tudja behozni vetélytársait.

A világelső MVG döntetlennel is az élen zárná az első csoportkört (Fotó: PDC/Lawrence Lustig)

A negyedik párban következik a nagy rangadó. Glen Durrant azon három versenyző egyike, aki ellen Van Gerwen egynél több profi meccset játszott, de még nem sikerült ellenük győznie, egyformán 0–2 a győzelem-vereség mutatója. A másik kettő honfitárs, azaz holland, csak míg Toon Greebétől még az “ősidőkben”, pályája kezdetén 2009-ben és 2012-ben kapott ki kétszer MVG,  addig a világranglistán 77. Maik Kluivenhoventől az idén, a barnsley-i Players Championship-versenyen még februárban és júliusban, a Summer Series egyik versenyén szenvedett két, egyformán  6–5-ös vereséget. A csak alig másfél éve PDC-tag Durrant ennél nagyobb különbségű vereségeket mért rá: a tavaly májusi egyik barnsley-I Players Champinoship-versenynap elődöntőjében 7–2-re, majd ugyancsak 2019-ben a júliusi World Matchplay nyolcaddöntőjében 23–11-re intézte el a világelsőt. Hogy aztán MVG-nek ettől lett-e “Durrant-fóbiája” kiderül szerdéám este a Marshall Arenában.
A nap programját – a keddihez hasonlóan – Peter Wright meccse zárja. A vb-címvédő az “egynapos” Jeffrey de Zwaan ellen lép a színpadra, aki ellen döntetlen az örölmérlege, a legutóbbi meccsük azonban éppen a világbajnoki címhez vezető út egyik lépcsőfoka volt, a nyolcaddöntőben ugyanis 4-3-as szett különbséggel lépett túl a holland versenyzőn.

DARTS PREMIER LEAGUE, Milton Keynes. Sport1  19:30 a 8. forduló mérkőzései (kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor: Vereczkey Lajos)

Kapcsolódó

PREMIER LEAGUE 2020, A 8. FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI

Gary ANDERSON (4. hely, 8 pont)–Gerwyn PRICE (7. hely, 5 pont)
Örökmérleg: 13–8–0–5. A PL-ben: 1–1–0–0. A legutóbbi mérkőzés:  Anderson–Price 6–3, Players Championship-verseny, Barnley, a 32 között, 2020. 2. 8. A legutóbbi mérkőzés a PL-ben: Anderson–Price 7–3, 2018, első csoportkör
Nathan ASPINALL (3. hely, 9 pont)–Daryl GURNEY (9. hely, 4 pont)
Örökmérleg: 5–2–0–3. A PL-ben: még nem játszottak. A legutóbbi mérkőzés:  Aspinall–Gurney 6–3, Players Championship, Írország, nyolcaddöntő, 2019. 10. 4. A legutóbbi mérkőzés a PL-ben: –
Rob CROSS (8. hely, 5 pont)–Michael SMITH (6. helyezett, 7 pont)

Örökmérleg: 18–15–0–3. A PL-ben: 4–4–0–0. A legutóbbi mérkőzés:  Cross–Smith 10–9, UK Open, a 32 között, 2020. 3. 7. A legutóbbi mérkőzés a PL-ben: Cross–Smith 8–1, 2019 második csoportkör.
Glen DURRANT (2. hely, 10 pont)–Michael VAN GERWEN (1. hely, 10 pont)
Örökmérleg: 2–2–0–0. A PL-ben: még nem játszottak. A legutóbbi mérkőzés:  Durrant–Van Gerwen  13–11, World Matchplay-negyeddöntő, 2019. 7. 23. A legutóbbi mérkőzés a PL-ben: –
Peter WRIGHT (5. hely, 8 pont)–Jeffrey DE ZWAAN (challenger)
Örökmérleg: 4–2–0–2. A PL-ben: még nem játszottak. A legutóbbi mérkőzés: Wright–De Zwaan 4–3, PDC-vb-nyolcaddöntő, 2019. 12. 19. A legutóbbi mérkőzés a PL-ben: –