Fogynak a tételek Peter Wright bakancslistájáról • SportTV

Fogynak a tételek Peter Wright bakancslistájáról

2020. 08. 30. 17:47    
Olvasási idő: < 1 perc

Peter Wright pályafutása első tv-s kilencnyilasát dobta, és ki tudja, talán már vasárnap jöhet az újabb csoda tőle, a Gerwyn Price elleni mérkőzésen.

Azok után, hogy 2017 (Adrian Lewis) óta nem dobtak kilencnyilast a Premier League-ben, a 2020-as sorozatban alaposan belendültek a dartsosok. Michael Smith még február végén, Dublinban dobott tökéletes leget:

Szombaton pedig jött a folytatás, Peter Wright tette meg ugyanezt a Milton Keynes-i buborékban. Ráadásul nem csupán a hét tripla 20-as, a tripla 19-es és a dupla 12-es közös a produkcióban, hanem az is, hogy mindkettőt Daryl Gurney szenvedte el. Igaz, az északír még így is kihozta ikszre a két párharcot, hiszen amíg Smithtől kikapott, addig Wrightot legyőzte.

Ettől még Wright nem volt annyira boldogtalan, hiszen karrierje során először dobott kilencnyilast televíziós versenyen. (A Players Championship-sorozatban már összejött neki, de azok a kvalifikációs versenyek nem tv-sek.) „Mindig is szerettem volna egy ilyet dobni a tévében, és fantasztikus, hogy ez a Premier League-ben jött össze. Eléggé boldog vagyok. Még egy dolog lekerült a bakancslistámról” – jelenette ki a világbajnok. Az is igaz, hogy már két nappal korábban sikerülhetett volna ez neki, de akkor – ugyancsak Gurney ellen! – a dupla12-es kiszállót elrontotta.

A Premier League-ben Wrighté volt a tizedik kilencnyilas, biztató lehet a skót számára, hogy az elődők közül Phil Taylor (3), Raymond van Barneveld (2) és Adrian Lewis (2) sem állt meg egynél, „csak” Simon Whitlock és Michael Smith nem duplázott még.

A Sport1-en 20 órától élőben közvetítjük a Premier League következő játéknapját.