Dwyane Wade műsorvezető lesz, de a Heat megtalálta méltó utódját • SportTV

Dwyane Wade műsorvezető lesz, de a Heat megtalálta méltó utódját

2020. 09. 01. 20:38    
Olvasási idő: 2 perc

Új szerepben próbálja majd ki magát a Miami Heat egykori legendája, ’A Kocka’ elnevezésűműsor házigazdája és producere lesz. Egykori csapat közben brillírozik az NBA rájátszásában, 5 meccs után veretlen, tegnap épp az alapszakaszgyőztes ellen győzött a Heat új alfahímje, Jimmy Butler vezetésével.

Jól áll neki a mikrofon (és a három korábbi bajnoki trófeája. (Fotó: Getty Images)

Kezdjük az aktualitásokkal. Jimmy Butler varázsolt egyet tegnap este a Milwaukee Bucks ellen. 40 pontot szórt, ami egyéni rekordja a rájátszásban, és a klubnál korábban csak Dwyane Wade (róla bővebben is szó lesz) és LeBron James volt erre képes. Butler az utolsó 6 percben egymaga 15 pontot szerzett. A végeredmény 115-104 a Heatnek.

Úgy tűnik, Jimmy Butler a tökéletes vezér most Miamiban, és nagyban köszönhető neki, hogy egy évvel Wade visszavonulása után remekelni tud a csapat. Azzal, hogy a második körbe jutott a csapat, olyat tett, amire 2016 óta nem volt példa. Az volt Wade utolsó klasszikus értelemben vett „All-Star szezonja”, és akkor 4-3-ra legyőzték a Charlotte Hornets az első körben, majd a másodikban megizzasztották a Toronto Raptorst (3-4). Abból a keretből már csak Goran Dragic és Udonis Haslem van ott a buborékban a Heattel.

2016-ban Wade még All-Star volt és a 2018-19-es szezonban is aktív NBA-játékosként beszéltünk róla, de tudtuk visszavonul. És úgy tűnik voltak tervei a jövőjét illetően. A közelmúltben érdekes bejelentést tett, amikor kiderült, egy műsor executive producere és műsorvezetője lesz.

Ez egy olyan műsor, ami nagy sikerrel futott az Egyesült Királyságban, és egy műanyag kockában kell a játékosoknak elsőre relatív egyszerűnek tűnő feladatokat megoldani, amikről kiderül, hogy igazából sokkal nehezebben annál, mint amilyennek gondoltuk őket. Vol már olyan celeb verzió Nagy-Britanniában, amiben például Mo Farah is szerepelt.

Szóval Amerikában Dwyane Wade lesz majd ez az ősz hajú úr valamikor 2021-ben, amikor a WarnerMedia leadja valamelyik csatornáján majd ezt a tízrészes sorozatot.

Wadetől nem áll távol a szereplés, volt vendégzsűri az America’s Got Talentben is felesége, Gabrielle Union oldalán.

„Korábbi sportolóként élvezem a versengést, és nagyra értékelem azokat a képességeket, amik ahhoz szükségesek, hogy felfokozott hangulatú, folyton változó körülmények között tudjon valaki teljesíteni. Alig várom, hogy producerként és műsorvezetőként is ott álljak a játékosok mellett ebben a fizikai és mentális kihívásban, és hogy hozzátegyek én is ahhoz, hogy hogy ez a műsor igazi családi szórakozás legyen” – nyilatkozta Wade a szerepvállalásról.

Kíváncsian várjuk, milyen lesz Wade a tévében.

Nézzünk rá a tegnapi Thunder – Rockets meccsre is:

Úgy néz ki, Chris Paul kész arra, hogy bosszút álljon előző csapatán, a Houston Rocketsen, mert az NBA legutóbbi játéknapján 3-3ra egyenlített az Oklahoma City Thunderrel az ellen a csapat ellen, amely nyáron megszabadult tőle arra hivatkozva, hogy miatta nem ér el sikereket a Rockets… Az Oklahomában klubikonnak számító Russell Westbrookra cserélték. Paul remekelt a végjátékban, 15 pontot dobott az utolsó negyedben, Westbrook nagyon sokat hibázott.

Így áll a rájátszás:

Nyugaton az első körben van két 3-3-as párharcunk. Denver Nuggets-Utah Jazz és Houston Rockets-Oklahoma City Thunder. A Lakers a második körben a Rockets-Thunder győztesével játszik, a Nuggets-Jazz győztesére a Clippers vár.

Keleten a Bucks és a Heat párharcában a floridaiak vezetnek 1-0-ra, és a Boston Celtics 1-0-ra vezet a Toronto Raptors ellen.

Amit mi közvetítünk a héten:

Látható lesz a Sport TV-n a Denver-Utah párharc hetedik meccse (szeptember 2., szerda 02:30 (élő), 23:30, Sport1; 14:30, Sport2) illetve a Rockets-Thunder hetedik meccse is (szeptember 3., csütörtök 03:00 (élő), Sport1; 16:30, Sport2), ahogy a Celtics-Raptors harmadik meccse is (szeptember 4., péntek 00:30 (élő), 14:30, Sport2; 11:30, Sport1), sőt, szombaton este is közvetítünk playoff-meccset, és aznap délután, 14:30-tól jelentkezik majd az Alley-oop is.