Lezárult Jamal Murray és Donovan Mitchell történelmi párharca • SportTV

Lezárult Jamal Murray és Donovan Mitchell történelmi párharca

2020. 09. 02. 18:13    
Olvasási idő: 2 perc

A Denver Nuggets nyerte a felejthetetlen hétmeccses Nuggets-Jazz párharcot a playoff első körében, így ő játszik majd a Los Angeles Clippersszel a második körben. Donovan Micthell és Jamel Murray történelmet írt.

Nagyon tiszteli egymást a két fiatal sztár. (Fotó: twitter / ESPNStatsInfo)

475 pont – ennyit dobott összesen Jamal Murray és Donovan Mitchell a hét meccs során. Soha nem fordult még elő az NBA történetében, hogy egy playoff-párharcban ennyit dobjon a két csapat két legjobb dobója. Az eddigi rekord az 1969-es NBA-döntőből Jerry Westé és John Havliceké volt 463 ponttal.  Micthell ebből 254-et (36,3 pontos átlag), Murray 226-ot (31,6-os átlag) tett be a közösbe, és mindkét fiatal hátvédnek volt 2-2 50 pont feletti meccse. Most kapaszkodjon meg mindenki!

Soha nem volt még 4 db 50 pontos meccs egy teljes rájátszás során,

ők most ezt összehozták egy párharc hat meccsén.

Mitchell az első találkozón 57-ig jutott, amennyit rájátszásban utoljára Michael Jordan tudott dobni még 1986-ban, és egyébként minden idők harmadik legjobb playoff-teljesítménye.

Az utolsó meccs összefoglalója:

80-78 lett a végeredmény, és összességében nem is lehetett volna sokkal kisebb a különbség a két csapat között. Mike Conley az utolsó pillanatban kétpontos hátránynál elengedett egy hármast, ami szinte már bent volt, ám végül kiperdült.

Egyes szakértők szerint a forrókezű Mitchellnek kellett volna vállalnia azt a triplát.

A Nuggets a 12. csapat lett az NBA történetében, amelyik vissza tudott jönni 1-3-as hátrányból, így a Los Angeles Clippers vár rá a második körben.

Tegnap történt még:

A Boston Celtics a második meccsen is legyőzte a Toronto Raptorst a második körben, mondhatjuk, hogy bajban van a címvédő.

Lesz még egy hetedik meccs, és közvetítjük:

A Houston Rockets és az Oklahoma City Thunder is hetedik meccset játszik. Lehet, hogy a nyári Rockets-Thunder cseréből az utóbbi is Chris Paul jön ki jól? Valahol Hollywood volna, ha épp ő ütné el egykori csapatát a továbbjutástól. A meccset hajnali háromtól élőben közvetítjük majd, és megismételjük holnap 16:30-tól. Ezt követően láthatjuk a Celtics-Raptors harmadik meccset is (szeptember 4., péntek 00:30 (élő), 14:30, Sport2; 11:30, Sport1), sőt, szombaton este is közvetítünk playoff-meccset, és aznap délután, 14:30-tól jelentkezik majd az Alley-oop is.