Nagyon, nagyon, nagyon nagy bajban a Milwaukee Bucks… • SportTV

Nagyon, nagyon, nagyon nagy bajban a Milwaukee Bucks…

2020. 09. 05. 10:57    
Olvasási idő: 2 perc

…és ha még egy nagyon lenne a mondatban, az azt jelentené, hogy 0-4-gyel kizúgott a rájátszásból, így viszont azt jelenti „csak”, hogy 0-3 a Miami Heatnek.

Jimmy Butler és Khris Middleton arca minden elárul a helyzetről. (Fotó: twitter / @MiamiHEAT)

Szaniszló Csabi, az Alley-oop Nostradamusa megmondta már hetekkel ezelőtt, hogy a Miami Heat meglepetést fog okozni a rájátszásban. És láss csodát. A Heat jelenleg 7-0-val áll a rájátszásban, tükörsimán elintézte az Indiana Pacerst az első fordulóban, és a második körben immár 3-0-ra vezet az alapszakaszt megnyerő Milawaukee Bucks ellen.

Történt ugyanis, hogy az NBA legutóbbi játéknapján a Miami Heat 115-100-ra legyőzte a Buckst a párharcuk harmadik meccsén.

Mindezt úgy, hogy 10 perccel a meccs vége előtt még 11 ponttal vezettek Giannis Antetokounmpoék, aztán csatt, nekiszaladtak egy üvegajtónak, és a negyedik negyedet elvesztették 40-13-ra (!!!). Soha senki nem nyert meg ennyire, 27 ponttal egy negyedik negyedet az NBA playoffok történetében.

Jimmy Butler azt nyilatkozta a meccs után, hogy a keret legrutinosabb tagja, Udonis Haslem odament hozzá a harmadik negyedben, és azt mondta neki, „Ne hagyd, hogy elveszítsük ezt a meccset!”. Működött a dolog, Butler a 30 pontjából 17-et (!!!) a negyedik negyedben dobott, tehát egymaga megverte abban az időszakban a Buckst. Haslem azért megélt ezt-azt 2003 óta a Heatnél, volt pár igen jó csapattársa, elég nagy bóknak minősül, ha ő így megbízik valakiben.

Az állás tehát 3-0 a Miami Heatnek, és soha senki sem állt még fel ilyen hátrányból a rájátszások történetében! Giannis Antetokounmpo hivatalból azt nyilatkozta, hogy ha van csapat, amelyik meg tudja ezt csinálni, az a Milwaukee Bucks, de azért most már nem fogadnánk a Bucksra.

A Miami Heat egyértelműen a buborék meglepetéscsapata, nagyon egyben van a gárda, és talán már titkos esélyesről beszélhetünk.

A nyugati konferencia elődöntőjében a Houston Rockets az első meccsen le tudta győzni a Los Angeles Lakerst, 1-0-ra vezetnek Hardenék. LeBron Jamestől két olyan megmozdulás jött, amit egy húszéves is megirigyelhetne, de ez most nem volt elég:

Így áll a liga:

Keleten 2-1-re vezet a Celtics a Raptors ellen, a harmadik meccs olyan végjátékot hozott, hogy megnyaltuk mind a 10 ujjunkat:

Nyugaton pedig a Clippers 1-0-ra vezet a Nuggets ellen.

Érdekességek:

Ja Morant lett az Év Újonca és Montrezl Harrell az Év Hatodik Embere.

Aki bővebben is szeretne hallani a rájátszásról és az NBA eseményeiről, az nézze meg a kivételesen nagyon korán, 14 órakor jelentkező Alley-oopot a Sport1-en!

NBA a Sport TV-ben:

Ma 14 órakor tehát Alley-oop a Sport1-en, éjjel háromkor Clippers-Nuggets második meccs a Sport2-n, amit vasárnap 11:45-től megismétlünk szintén a Sport2-n.  Vasárnapról hétfőre virradóra 02:30-től látható lesz a Lakers-Rockets meccs második meccse, amit hétfőn 15 órától lehet ismét megnézni.