Kawhi Leonard egy ujjal blokkolt • SportTV

Kawhi Leonard egy ujjal blokkolt

2020. 09. 08. 14:26    
Olvasási idő: 2 perc

A 2019-es és a 2014-es NBA-döntő MVP-je nem viccel. Köztudott, hogy hatalmas kezei vannak, de azt kevesen gondolnák, hogy egyetlen ujjal le tud blokkolni egy zsákolási kísérletet. Pedig ez történt.

Az a középső ujj blokkolt. (Fotó: twitter / @YahooSports

113-107-re legyőzte a Los Angeles Clippers a Denver Nuggets csapatát a nyugati elődöntő harmadik meccsén, ezzel 2-1-re vezet a sorozatban.

Talán már megszokhattuk, hogy a Clippers meccsek után arról beszélünk, már megint milyen kiegyensúlyozottan és jól játszott Kawhi Leonard. Pedig a párharc második meccsén magához képest pocsék volt, tőle szokatlanul csak 13 pontra volt képes úgy, hogy az azt megelőző 7 playoff-meccsen soha nem dobott kevesebbet 29-nél! Ki is kapott a Clippers, így a párharc harmadik meccse még fontosabbá vált, Leonard pedig villantott valamit abból, amit talán csak ő tud: Leszedett 14 lepattanót, adott 6 gólpasszt, dobott 23 pontot, és kiosztott 2 blokkot. Az utolsó adatnál álljunk meg egy picit, mert az egyik blokk kulcsfontosságú volt a győzelem szempontjából, ráadásul nagyon viccesre sikerült. Jamal Murray, aki a Denver Utah Jazz elleni párharcában megállíthatatlan félistenként tündökölt, most megpróbált zsákolni egyet, azonban szembe találta magát Kawhi Leonarddal, és Leonard középső ujjával:

A meccsből 1 perc 50 másodperc volt hátra, és a hatpontos különbség csökkent volna négyre, ha bemegy a zsákolás. Így azonban maradt a közte hat.

És hogy mit mondott erről a meccs után Leonard csapattársa, a meccsen 32 pontig jutó Paul George?

„Ez egy extra hosszú középső ujj. Mintha meg is nőtt volna, vagy ilyesmi. Ez Kawhi, ember!”

Azt tudni kell, hogy Leonardnak valóban brutálisan nagy tenyere van.

A rájátszásban történt még:

Keleten a Boston Celtics meglepően könnyen, 22 ponttal legyőzte Kawhi Leonard előző csapatát, a Toronto Raptorst, így immár 3-2-re vezet a címvédő ellen. Ez a Celtics nagyon jó csapat, ez nem is lehet vitás.

Jó hír, hogy szerda éjjel (csütötök hajnalban) élőben közvetítjük a Sport2-n a párharc hatodik meccsét fél egykor, majd csütörtökön 15:30-tól (Sport1) és 22:30-tól (Sport2) is megismételjük a találkozót.

A másik két párharcban is zajlottak az események vasárnap. Khris Middleton hősiesen megmentette a Milwaukee Buckst a kieséstől, miután Giannis Antetokounmpo bokasérülést szenvedett. Az állás 3-1 a Miami Heatnek, és Giannis játéka kérdéses az ötödik meccsen. Nyugaton a Los Angeles Lakers kiegyenlített, így 1-1-re áll a Houston Rockets ellen.