Ismerjük meg a Fradi ellenfeleit! • SportTV

Ismerjük meg a Fradi ellenfeleit!

Sport TV avatar Sport TV 2020. 09. 13. 09:31    
Olvasási idő: 2 perc

Szombaton az FTC-Rail Cargo Hungaria nagy küzdelemben egygólos hazai vereséget szenvedett a női kézilabda BL A-csoportjának favoritjától, az orosz Rosztov-Dontól. A további mind a hat ellenfele elleni csatákat is egytől-egyig közvetítjük majd, vasárnap délután négy riválisát is megmutatjuk, akik egymással küzdenek meg a sorozat csoportkörének első fordulójában.

A Metz tavaly ősszel is a Fradival volt egy csopőortbn a Bl akkori első csoportkörében (Fotó: fradi.hu)

BIETIGHEIM–ESBJERG

A Bietigheim hazája kétszeres bajnoka (2017, 2019), negyedszer indul a BL-ben, egyszer (2018) jutott el a középdöntőig. Előtte 2017-ben döntőt játszott az EHF-kupában, ez lesz a 25. BL-mérkőzése.
Az Esbjerg háromszor nyerte meg Dánia bajnokságát (2016, 2019, 2020), egyszeres Dán Kupa-győztes (2018). Egy évtizede, 2010 óta állandó nemzetközi kupainduló, az EHF-kupában kétszer is eljutott a döntőig. A BL-ben negyedszer indul, idén a negyeddöntőig jutott, de a v0rusjátrvány miatt sosem derül ki, eljutott volna-e a budapesti négyes döntőig. Szintén a 25. találkozója lesz a vasárnapi a Bajnokok Ligájában.
A két együttes mindössze két eurokupameccset vívott egymással, 2019 januárjában mindkétszer a dánok győztek az EHF-kupa csoportmérkőzésein (28–27, 32–27)

A dánok két kiválóságuk nélkül érkeznek Németországba: az irányító Estevana Polman térdsérülést szenvedett, a jobbátlövő Lina Jörgensen pedig anyai örömök elé néz.
Az Esbjerg sorozatban négy győzelmet aratott a dán bajnokságban, de elvesztette kupanyolcaddöntőjét az NFH ellen.
Markus Gaugisch a hazaiak edzője első  BL-mérkőzésen irányít csapatot, miután felváltotta a kispadon Marcus Albrechtsent, aki korábban hat éven át vezette a Bietigheimet.

CSM BUCURESTI–METZ

Továbbra is Cristina Neagu a CSM első számú reménysége. A világ korábbi legjobb játékosa azért mostanság nincs csúcsformában (Fotó: Getty Images)

A bukaresti együttes 4-4 bajnoki címet és kupát nyert, egyformán sorozatban (2015–18, 2016–19). 2016 óta a BL állandó résztvevője, előtte az EHF-kupában a legjobb szereplése a nyolcaddöntő volt (2011). A BL-ben viszont újoncként azonnal elnyerte a trófeát (bár tudnánk feledni…) a Győr ellen, 2016-ban, drámai 7 m-es párbajban. Ez lesz a 75. Bajnokok Ligája-fellépése.
A Metz Handball 23-szoros francia bajnok, 8-szoros kupagyőztes. Már 1996-ban indult az akkor BEK-nek nevezett sorozatban, a KEK-ben, amelynek 2013-ban a döntőjébe is bejutott, de ott veszített az FTC elleni párharcban. Az EHF-kupában döntős lett egy évre á, de azt is elbukta. A BL állandó résztvevője több mint két évtizede, ez lesz a 22. Indulása a bajnokok sorozatában. A legtovább tavaly, a legutóbbi befejezett kiírásban jutott el, akkor a 4. helyen végzett. 123. BL-meccse lesz a vasárnapi.
A két csapat 6 mérkőzést játszott eddig Európában, a franciák 4 győzelmével szemben a románok kettőt arattak, mindkettőt otthon, beleértve a legutóbbi idény 32–27-jét is a középdöntőben.

A CSM két hazai kupaküzdelemben is alulmaradt a fináléban, a Román Kupa után múlt vasárnap a Szuperkupa-döntőt bukta el a Ramnicu Vilcea elleni 23–22-es vereséggel. A Metz erősen indította a szezont a Nice elleni nagy különbségű, 37–22-es bsjnoki győzelemmel. A franciáknak igen aktív nyara volt a játékospiacon, négy játékost is elvesztettek, viszont két sztárigazolást jelenthettek be: az irányító Tjasa Stankót igazolták a Podravkából és a jobbátlövő Danny Bontot a Köbenhavntól.
A balszéső Siramba Dembele éppen honfitársai ellen mutatkozhat be a CSM-ban a Bajnokok Ligájában.

NŐI KÉZILABDA BL, csoportkör. A-csoport. Sport2 14:00  SG BBM Bietigheim–Team Esbjerg (kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor: Borsos Attila); Sport1 15:45  CSM Bucuresti–Metz Handball (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet)