World Series-döntő, közönséggel!

2020. 09. 18. 10:15    
Olvasási idő: 2 perc

A dartsban egy speciális eseménnyel tér vissza a közönség. Salzburgban rendezik a World Series of Darts “döntőjét”. Egy döntőt , amelynek nem voltak előmérkőzései…

Fallon Sherrock, a legutóbbi vb egyik "médisztárja" első nőként játszhat a World Series of Darts-döntőn is (Fotó: PDC/Lawrence Lustig)

“Természetesen” a koronavírus miatt alakult ki ez a furcsaság. Egyik részversenyt sem sikerült megrendezni a tervezett ötből, a PDC mégsem akarta kihagyni az új versenynaptárból a Salzburgba tervezett döntőt. Így a világrangsor első 8 helyezettje mellé meghívtak még 12 versenyzőt, további 4 pedig a szeptember 11-I németországi selejtezőn került a mezőnybe.

A lebonyolítás olyan, mint bármilyen “hiányos tábás” 32 fős kieséses viadalé, a 8 kiemelt az első körben nem játszik, a többiek mérkőznek a nyolcaddöntőbe jutásért. Összesen 12 ország játékosai indulnak a 70 ezer fontos pénzdíjjal is járó trófeáért.

Többek közt indul a vb-n nagy sikerrel szereplő Fallon Sherrock is, aki  a New York-I, a koppenhágai, az új-zélandi és az ausztrál viadalon állt volna rajthoz – most viszont meghívottként vehet részt a tornán., persze itt is első női versenyzőként. “Nagyon izgatott vagyok, hogy újra játszhatok tornán, ráadásul közönség előtt. Határozottan szeretek nézők előtt játszani, így igazán különleges lesz, hogy először indulhatok PDC-eseményen a vb-n kívül. Nagyon hálás vagyok, hogy megmutathatom tudásomat itt, mindent beleadok, hogy emlékezetes pillanatokat szerezhessek a szurkolóknak” – nyilatkozta az angol asszonyka, aki legutóbb az UK Openen márciusban szerepelt versenyen. Sherrock ellenfele az “elő-nyolcaddöntőben” a kanadai Jeff Smith lesz.

Dimiti Van den Berghnek, a legutóbbi major verseny győztesének a Premier League-alapszakaszgyőztes Glen Durranttel kell megmérkőznie a nyolcaddöntőért (Fotó: GETTYIMAGES)

A játéknap csúcsrangadóját az első körben akár a nagydöntőnek is elfogadnánk, ugyanis a Premier League alapszakaszának győztese, Glen Durrant csap össze a World Matchplay-bajnokkal, a belga Dimitri Van den Berghgel. Az ausztrál Damon Heta, aki élete első PDC-ranglistaversenyén rögtön nyert tavaly Brisbane-ben, most az angol Ian White-tal mérkőzik meg a továbbjutásért. Alighanem a legtöbben Mensur Suljovicét szorítanak majd a Salzburgarenában, a helyi bajnok szintén “keleti” ellenféllel, a lengyel Krzysztof Ratajskival  csap össze.

A győztesek a nyolc kiemelttel játsszák majd a nyolcaddöntőt a szombati versenynapon, vasárnap a délutáni szakaszban (session) lesznek a negyeddöntő mérkőzései, az esti részben küzdenek meg a döntőbe jutásért, majd a trófeáért.

Kapcsolódó

WORLD SERIES of DARTS, az első játéknap párosítása

Harry WARD (angol, 61. a PDC-világranglistán)­–Darius LABANAUSKAS (litván, 52.)
Ian WHITE (angol, 12.)–Damon HETA (ausztrál, 80.)
Cody HARRIS (új-zélandi, helyezetlen)–Dave CHISNALL (angol, 10.)
Vincent VAN DER VOORT (holland, 28.)–Joe CULLEN (angol, 21.)
Jeff SMITH (kanadai, 89.)–Fallon SHERROCK (angol, helyezetlen)
Krzysztof RATAJSKI (lengyel, 14.)–Mensur SULJOVIC (osztrák, 15.)
Glen DURRANT (angol, 13.)–Dimitri VAN DEN BERGH (belga, 11.)
Simon WHITLOCK (ausztrál, 17.)–Steve BEATON (angol, 26.)

WORLD SERIES of DARTS, döntő. Sport2 21:00  az első nap  mérkőzései (kommentátor: Fülöp “180” László, szakkommentátor: Ziegenhám Medárd)

Cookie beállítások