Előrehozott döntő a második körben • SportTV

Előrehozott döntő a második körben

2020. 09. 19. 12:23    
Olvasási idő: < 1 perc

Michael van Gerwen általában, Glen Durrant meg az elmúlt hónapokban a világ legjobb dartsjátékosa. Az angol a holland csillag mumusa volt – eddig. Salzburgban eldől, kialakul-e ebből valamiféle fóbia…

Durrant mos nézők előtt küzdhet meg ismét a világelsővel (Fotó: PDC/Lawrence Lustig)

Glen Durrant saját bevallása szerint Michael van Gerwen nagy rajongója. A tavalyi PDC-bemutatkozása óta parádésan szereplő tapasztalt, 3-szoros BDO-világbajnok angol most a kétszeres PDC-vb-aranyérmes, világelső hollanddal mérkőzik – a sorsolás szeszélye folytán már a nyolcaddöntőben Salzburgban, a World Series of Darts tornán. Pénteken este Durrant “nemes bosszút állt” Dimitri Van den Berghen a World Matchplay elődöntőjében elszenvedett vereséhért, 6–3-ra legyőzve az ifjú belgát.
Közönség előtt most másodszor mérkőzik meg MVG-vel, az elsőn tavaly nyáron a Winters Gardenben, a tavalyi World Matchplayn emlékezetes nagy meccsen nyert 13–11-re. (Ezen kívül tavaly a Players Championship egyik barnsleyi versenyén szintén Durrant nyert 7–2-re, a Premier League-ben pedig, nézők nélkül újra az angol nyert 7–2-re, majd a második körben 7–7-es remire végeztek.)
“Michael a világ legjobb játékosa, ellene játszani a legnagyobb megtiszteltetés egy dartsjátékosnak. Nincs olyan nacionálém, mint neki, de küzdenie kellet,t hogy megverjen. (A Players Championship-versenyen a múlt héten MVG – először legyőzte Durrantet, 6–2-re. – a szerk.) Szinte örülök neki, hogy megtörtént, egyfajta súlytól szabadultam így meg. Hatalmas rajongója vagyok, az biztos. Jól kell játszania, hogy legyőzzön, mert jól felkészültem. Jól és erősnek érzem magam, szívesen negnyerném ezt a tornát. Örültem a Dimi elleni sikernek, de nem adott igazi vigaszt a World Matchplayre, az a vereség nagyon összetörte a szívemet” – mondta az angol pénteken este.
A második körben a nyolc kiemelt a nyolc pénteki győztessel küzd meg.

Kapcsolódó

WORLD SERIES of DARTS, a nyolcaddöntő párosítása

James WADE (angol, 9.)–Jeff SMITH (kanadai, 89.)
Nathan ASPINALL (angol, 6.)­–Darius LABANAUSKAS (litván, 52.)
Daryl GURNEY (északír, 7.)–Cody HARRIS (új-zélandi, helyezetlen)
Gerwyn PRICE (walesi, 3.)–Vincent VAN DER VOORT (holland, 28.)
Rob CROSS (angol, 5.)–Steve BEATON (angol, 26.)
Peter WRIGHT (skót, 2.)–Damon HETA (ausztrál, 80.)
Michael VAN GERWEN (holland, 1.)–Glen DURRANT (angol, 13.)
Michael SMITH (angol, 4.)–Krzysztof RATAJSKI (lengyel, 14.)

 

WORLD SERIES of DARTS, döntő. Sport2 21:00  a nyolcaddöntő  mérkőzései (kommentátor: Fülöp “180” László, szakkommentátor: Ziegenhám Medárd)