Olyan cirkuszdobás volt az NBA-ben, amit nem hiszel el… • SportTV

Olyan cirkuszdobás volt az NBA-ben, amit nem hiszel el…

2020. 09. 25. 21:21    
Olvasási idő: < 1 perc

…de nagyon emlékeztet egy 1991-es kosárra, amit egy bizonyos Michael Jordan szerzett a Los Angeles Lakers ellen a döntőben. Most is a Lakers volt az áldozat, de ezúttal Jamal Murray, a Denver Nuggets hátvédje kápráztatta el a világot.

Jamal Murray Jordant idézte LeBron James mellett. (Fotó: twitter / HoopCentral)

57-49-re vezetett a Lakers, amikor Jamal Murray a triplavonaltól elindult a gyűrű felé, felugrott, hogy zsákoljon, de LeBron James blokkjától tartva inkább leengedte a labdát, hogy átvigye a gyűrű alatt, és úgy fejezte be. Ezzel lett 57-51 a nyugati döntő negyedik meccsén.

Murray nem unalmas figura, volt már pár trükkös kosara pályafutása során. Az első körben például Rudy Gobert arcából dobott egyet 360 fokos fordulat után. Ebben az összeállításban ez a második a mostani James melletti kosár után.

És hogy melyik mozdulat jutott azonnal eszébe a rutinos NBA-rajongóknak? Naná, hogy a „The Switch”, az 1991-es döntő második meccséről, amikor Michael Jordan Sam Perkins lehetséges blokkja helyett választott hasonló mozdulatot:

Ide most nem írjuk meg, mi lett a meccs végeredménye, és hogy Murray hány ponttal zárt, inkább arra bíztatunk mindenkit, hogy kapcsoljon most a Sport2-re, mert ezt a meccset adjuk épp.

Akinek ez sem elég, az 2:30-tól a Sport1-en meg tudja nézni a Boston Celtics-Miami Heat keleti döntő ötödik meccsét (az állás 3-1 a Heatnek), ezt szombaton 21 órától ismételjük majd a Sport1-en a 20 órakor kezdődő Alley-oop után. Azután már csak 3 óra, és érkezik hajnali háromtól a Los Angeles Lakers – Denver Nuggets nyugati döntő ötödik meccse, amit vasárnap délben ismét vetítünk a Sport2-n.