Éneklő kosarasok és a kosarazó énekes • SportTV

Éneklő kosarasok és a kosarazó énekes

2020. 09. 26. 16:48    
Olvasási idő: 2 perc

A legszebb hangú magyar NBA-rajongó ma ott lesz az Alley-oop stúdiójában, és most nem az ország elsőszámú Demjén Ferenc imitátoráról, Szaniszló Csabiról van szó, hanem Freddie-ről, azaz Fehérvári Gábor Alfrédról. Lesz egy kis feladata, amihez az éneklő kosarasoknak lesz köze.

Szaniszló Csabi és Freddie a Kornél on Tour premierén is jót beszélgetett egymással.

Ki tudta azt, hogy Bill Laimbeer egyik kevésbé ismert beceneve a sok közül az, hogy Freddie? Pedig így van, legalábbis a basketball-reference szerint, bár talán ez kevésbé meghatározó és jellemző, mint például ’A Sötétség Hercege’, a ’Hamis Bill’ vagy épp az ’Őkegyetlensége’. Hogy honnan ered? Nem tudjuk, és akárhogy keresgéltünk, nem jöttünk rá. Azt viszont talán mindenki tudja, hogy a szezon egyik felfedezettje a Toronto Raptors kiválósága, Fred VanVleet volt. Most csak úgy kiemeltünk az NBA-ből két Freddie-t, akiket lehet valamiért szeretni (rendben, Bill Laimbeert utálni sem nehéz).

Van azonban egy magyar énekes-műsorvezető, aki a tévénézők számára ismertebb mindkettőjüknél, és ő nem más, mint Fehérvári Gábor Alfréd, azaz Freddie. Vele kapcsolatban azért az nem egy közismert tény, hogy egykor kosarazott, és a mai napig követi az NBA-t.

Igen, ezen a képen ő látható Dávid Kornéllal a Kornél on Tour című film díszbemutatóján.

Drága Freddie Fanok,Egy remek ember, fantasztikus sportoló, úttörő atléta történetébe kaphattok betekintést ma este…

Posted by Freddie – Fehérvári Gábor Alfréd on Sunday, June 4, 2017

„Imádtam kosárlabdázni, egyszerűen rabul ejtett. Igaz, inkább az utcán játszottam, mert a versenysport, az egyesület keretei között annyira steril az egész. Én szerettem, ha van fizikai kontakt, ha valaki kapott egy „medvepuszit”, azt felsegítettük, és játszottunk tovább” – nyilatkozta 2016-ban Freddie a Blikknek. Ebből a cikkből kiderült, hogy a sérülések sem kerülték el.

Így bár a győri kötődésű énekes minden bizonnyal a kosárlabdapályán is jól mozgott, a rajongói, és talán már ő sem bánja, hogy nem kosárlabdát, hanem a zenét választotta. Ettől függetlenül kíváncsiak vagyunk, milyen emlékeket gyűjtött a streetballokon, illetve milyen a kapcsolata ma a kosárlabdával. Sőt, egy kosárlabdát és zenét vegyítő feladata is lesz a Sport1-en szombat este 20 órakor kezdődő Alley-oopban. Először is

ki kell majd találnia jelenlegi és korábbi NBA-sztárok zenei produkcióiból, hogy kik az előadók, és értékelnie is kell azokat.

Félünk tőle, hogy Freddie olvassa a cikket, ezért nem linkelünk is be most egy jobb vagy rosszabb éneklést sem, inkább csak azt javasoljuk mindenkinek, hogy készüljön fel arra, hogy kellemes meglepetés éri, és arra is, hogy esetleg sokkot kap egy-két elborzasztóan hamis hangtól.

Ne feledje tehát senki, szeptember 26-án 20 órától Freddie lesz az Alley-oop vendége, és a műsor után 21 órától meg lehet nézni a Boston Celtics-Miami Heat párharc ötödik meccsét. Azt nem áruljuk most el, hogy lesz-e hatodik, izguljátok csak végig! Hajnali 3-tól a Sport2-n pedig a Los Angeles Lakers – Denver Nuggets nyugati döntő ötödik meccse lesz, amit vasárnap délben a Sport2-n megismétlünk majd.