Veszprém: tovább, tovább!… • SportTV

Veszprém: tovább, tovább!…

Sport TV avatar Sport TV 2020. 10. 14. 10:11    
Olvasási idő: 2 perc

Szerdán-csütörtökön újra fordulót játszanak a férfikézilabda BL-ben. Rekordbajnokunk szerdán lép fel a szlovén “örökös aranyérmes” Celje ellen a B-csoportban, jó eséllyel arra, hogy megőrizze eddigi hibátlan mérlegét, amelyet rajta kívül csak a Barca Laddóóssa és az Aalborg, valamint az A-csoportban a Flensburg mondhat el magáról.

Gaspar Marguc most már sokadszor játszhat egykori klubtársai és honfitársai ellen a Veszprém színeiben (Fotó: handballveszprem.hu)

VESZPRÉM–CELJE

Eddigi 14 BL-csatájából a veszprémi csapat egyetlenegyet veszített el, még 2007-ben.
A szlovén bajnoknak eddig a leggyengébb a védelme a 16 csoportkörös együttes közül, összesen 108 kapott góllal, a Veszprémé viszont a második legeredményesebb támadójáték, 102 találattal. A Telekom két szlovénja, Blaz Blagotinsek és Gaspar Marguc, mindketten celjei születésűek és a Pivovarna Laskóban játszottak, mielőtti a bakonyi sztárcsapatba szerződtek volna.
A Telekom győzelme esetén beállítja BL-rajtrekordját, 2017-ben startolt legutóbb négy győzelemmel az elitligában.
„A nyáron hat játékossal erősített a Celje, miközben öten hagyták el a klubot. A szlovén bajnoknál folytatja idén Filip Ivic a Gummersbachból, Veron Nacinovic a Zametből, Tadej Mazej a Velenjéből, Radojica Cepic és Arsenije Dragasevic a Rudar Plevljaból, illetve a felnőtteknél kap lehetőséget Tim Cokan a csapat akadémiájáról. Elhagyta Celjét Klemen Ferlin, Domen Makuc, Diogo Silva, illetve Stefan Zabic és Filip Rakita, akik kölcsönben folytatják Mariborban”  – mutatta be az ellenfél játékosváltozásait a veszprémiek klubhonlapja.
Mindkét klub győzelemmel hangolt a BL-csatára, a Celje a Jeruzalem Ormozt verte meg idegenben  37–30-ra, míg a Veszprém a harmatos zaporizzsjai védekezés (34 kapott gól!) után afféle védekezési rekorddal 39–11-re győzte le a Balatonfüredet.
Mindkét csapat hibátlanul áll hazája bajnokságában, a magyar rekordbajnok 7-ből 7, a szlovén „kolléga” 5-ből 5 győzelemmel vezeti a nemzeti pontvadászat táblázatát.

BARCA–PPD ZAGREB

Dika Mem már 16 gólnál jár a Barcában ebben a Bajnokok Ligája-idényben (Fotó: Getty Images)

Igor Vorit egy másik, játékosként extraklasszis, a korábbi szuperkapus Vlado Sola váltotta a PPD kispadján. Ez lesz az első BL-meccse edzőként.
A Barca és a Zagreb már 23-szor összecsapott a BL-ben, a horvát bajnok csupán egyetlenegyszer tudott győzni – meglepő módon éppen Barcelonában 30–29-re, még 2012-ben. Azóta nyolcból ötször több mint tízgolos vereséggel küdte haza a katalán sztátcsapat a zágrábiakat. A Barca 36 hazai meccs óta veretlen a BL-ben, a legutóbbi 20-at kivétel nélkül megnyerte.
A hazaiak egyetlen horvátja, az irányító Luka Cindric még sosem játszott a Zagrebben, noha hazája legnagyobb kézilabdasztárjainak egyike. A katalánok két játékosa, Aleix Gómez és Dika Mem egyaránt 16 gólnál jár már ebben a BL-kiírásban, ezzel holtversenyben hatodikak a sorozat góllistáján. Az eddigi három találkozón a Barca 35-tel több gólt szerzett a PPD-nél (107–72).

Kapcsolódó

VESZPRÉM–CELJE örökmérleg


Összesen: 14 mérkőzés, 12 Veszprém-győzelem–1 döntetlen–1 Celje-siker/ 392–339-es gólkülönbség. Ebből Veszprémben: 7–6–1–0/ 197–166. A legelső mérkőzés: Fotex Veszprém KC–Celje Pivovarna Lasko 22–18 (8–9),  1994.10. 9., BL, 2. selejtezőkör. A legutóbbi mérkőzés: Telekom Veszprém HC–RK Celje Pivovarna Lasko 29–22 (13–11), 2018. 3. 3., BL, csoportkör. A legutóbbi három veszprémi mérkőzés: 29–22 (2018–19, csoportkör), 29–26 (2014–15, csoportkör),

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, B-csoport. Sport1 18:30 Telekom Veszprém HC–RK Celje Pivovarna Lasko (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Pásztor István, riporter: Fülöp Marcell, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila; Sport1 20:45  FC Barca Lassa–PPD Zagreb  (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet)