A Szeged követné a Fradi példáját • SportTV

A Szeged követné a Fradi példáját

Sport TV avatar Sport TV 2020. 10. 15. 18:04    
Olvasási idő: 2 perc

A két magyar koronavírus-sújtotta kézi BL-résztvevő az FTC-Rail Cargo Hungaria női és a MOL-Pick Szeged férficsapata. Mindketten alapvetően a pozitív tesztek miatt 2-2 mérkőzést voltak kénytelenek kihagyni az elitligából. Elek Gábor együttese a múlt hét végén diadalmasan tért vissza…

Mirko Alilovic és Mikler Roland "miunkamegbeszélése". Bármelyikük is véd, a két lasszis közül, bravűrjaira nagy szüksége lesz a MOL-Picknek a remélt pontszerzéshez (Fotó: pickhandball.hu)

Valószínűtlen Csipkerózsika-mesének tűnt a Fradi nagy “comebackja”, amellyel idegenben hátrányból felállva és a mérkőzést megfordítva tudta legyőzni a dán bajnok Esbjerg Handboldot.
Valami hasonló szuperbravúrra készül a Szeged is, amelyet a vírusfertőzés mellett egyéb sérülések is megtizedeltek.
A portói találkozót az EHF a hét meccsévé (MOTW= match of the week) nyilvánította, minden fordulóból kiemelik a legérdekesebbnek vagy legizgalmasabbnak tűnő párosítást.
A két együttes első ízben találkozik az eurokupákban. Míg a Szeged már évtizedek óta tagja a kontinentális kézilabdaelitnek – öt ízben is eljutott a BL-negyeddöntőig – , a Porto csupán negyedszer szerepel a kupa csoportkörében. Mindkét együttes számára roppant fontos a pontszerzés. A Porto előző két BL-csatáját elvesztette a norvég Elverum és a német Flensburg-Handewitt ellen, előtte viszont a starton mindkét pontot otthon tartotta a fehérorosz Meskov Breszt portói látogatásakor. A Szeged eddig csupán egyetlen meccset tudott teljesíteni, sok-sok tartalékkal felállva három góllal vesztett (23–26) a Lomza Vive Kielce otthonában.
Mindkét kispadról korábbi EHF-kupa-győztes edző dirigál. A spanyol Carlos Pastor 2014-ben már a szegediekkel nyerte el a második számú európai trófeát, míg a Portót irányító svéd Magnus Andersson a német Frisch auf Göppingennel 2016-ban és 2017-ben bizonyult a legjobbnak.
A szegediek klubhonlapja a másodedző Marko Krivokapicsot szólaltatta meg, aki két évtizede játékosként profiskodott Portugáliában, Madeira szigetén.
„Akkor nagyon erős és színvonalas volt a bajnokság, sok kiváló kézilabdás szerepelt Portugáliában. Ezután jött egy nagy törés, amely alaposan visszavetette a színvonalat. Mára viszont ismét feltörekvőben van a sportág, ezt jól mutatja, hogy a Porto az elmúlt Bajnokok Ligája-szezonban kiválóan teljesített. Kielben nyerni nem sok csapatnak sikerült, ez a csütörtöki ellenfelünknek megadatott. Sokat dolgoztunk az elmúlt időszakban, mindenki minden edzésen nagyon odatette magát. Nem vagyunk sokan, de most azokkal kell megoldanunk a feladatot, akik a keretet alkotják. A precíz játék most különösen nagy figyelmet igényel. A Kielcében mutatott produkció jó alap lehet. Mivel célunk a csoportból való továbbjutás, így minden meccsen úgy lépünk pályára, hogy nyerni szeretnénk. El kell kezdenünk a pontok gyűjtését, így győzelemre törünk Portóban” – nyilatkozta a Pick szakvezetőjének első számú segítője.

A BL-találkozó afféle felvezetéseként egy Bundesliga-bajnokit is közvetítünk. Ezen a táblázatot három forduló után vezető Löwen fogadja a csupán egy ponttal kevesebbet gyűjtő, jelenleg 4. helyezett lipcsei együttest.

FÉRFI KÉZILABDA BUNDESLIGA, 4. forduló. Sport1 19:00 Rhein-Neckar Löwen–FC DHfK Leipzig (kommentátor: Méhes Gábor.,szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila)
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, A-csoport. Sport1 20:45  FC Porto-Soforma–MOL-Pick Szeged (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Pásztor István)