Sascha útban a 12. felé • SportTV

Sascha útban a 12. felé

Sport TV avatar Sport TV 2020. 10. 16. 12:18    
Olvasási idő: 2 perc

A kölni fedett, kemény pályás ATP 250-es versenynek „természetesen” német az első kiemeltje, hiszen Alexander Zverev is nevezett a viadalra. Az US Open idei döntőse versenyben is van még a megyeddöntőben, miként a torna másodiknak és harmadiknak rangsorolt teniszezője is. A negyeddöntő mind a négy találkozókát láthatják ma a Sport2-n.

Sascha Zverev pénteken egy lépést tehet 12. tornagyőzelme feléé (Fotó: Getty Images)

Alexander, azaz rendszerint használt beceneve szerint Sascha Zverev (a világranglistán: 7.) sima két játszmában összesen öt játékot engedélyezve győzte le a veterán Fernando Verdascót az előző körben, pedig a spanyol előtte a sokadszor – és sokadszor reménytelenül – visszatérni kívánó Andy Murrayt verte meg roppant könnyedén. Az eddig 11 tornagyőzelmet megszerző, tehát az egytucatra hajtó német élversenyző ellenfele a 65 hellyel a világrangsorban mögötte álló, vele egyidős Lloyd Harris lesz. A dél-afrikai fiatalember a selejtezőből érkezett, az előző két körben a főtáblán a brit Kyle Edmundot és az amerikai Steve Johnsont verte meg szettveszteség nélkül, bár egyetlen játszmában sem volt elég 6 játék neki a nyeréshez (egy 6:5-ös és három rövidítésben megszerzett játszma.)

A második találkozón az osztrák Dennis Novak (vlr.: 94.) csap össze a spanyol Alejandro Davidovich Fokinával (vlr.: 71.), akitől eddigi egyetlen ATP Tour-meccsükön, az idei US Openen az első körben ötjátszmás vereséget szenvedett, a döntő szettet 0-ra elveszítve.  Novak – 6 nappal fiatalabb csupán jó barátjánál, Dominic Thiemnél – az ausztrál Thompson és 4. kiemelt Benoit Paire legyőzésével jutott a nyolcba, a spanyol-orosz fiú is kivert egy kiemeltet, a sokkal jobb napokat látiott, ám jelenleg gyengélkedő Marin Cilicet (8.).

Nem előbb mint délután fél 6-tól jön a harmadik találkozó, azt az idáig meglepetésre eljutó moldovai Radu Albot (vlr.: 62.) játssza a kanadaiak ifjú tehetségével Felix Augier-Aliassime-mal (vlr.: 22.). Albot a francia Herbert-t és a hazaiak egyik teniszezőjét, Ottét egyformán három szettben verte meg, azaz jócskán megizzadt a negyeddöntőért. A harmadik kiemelt AA-nak ehhez csupán egy meccset kellett nyernie, azon simán legyőzte a svájci-finn Henri Laaksonent (6:4, 6:1).

A nap záró mérkőzése az egyetlen, amelyen két kiemelt versenyző találkozik, a 6.-nak rangsorolt lengyel Hubert Hurkacz (vlr.:   31.) ütközik meg a 3. kiemelt  Roberto Bautista Aguttal (vlr.: 13.). Kettejük eddigi egyetlen meccsén a tavalyi cincinnati mestertornán a spanyol játékos győzött egy rövidítéses és egy sima 6:3-as szettben.

Sport2 14:00 ATP 250-es torna, Köln (I.), a negyeddöntő mérkőzései (kommentátor: Fazekas Erzsébet és Kaplár F. József, szakkommentátor: Köves Gábor és Machán Róbert)