Búcsú az NBA-szezontól • SportTV

Búcsú az NBA-szezontól

2020. 10. 17. 17:44    
Olvasási idő: < 1 perc

Az NBA 2019-20-as szezonja elképesztő volt, a Los Angeles Lakers győzelmével zárult. Azonban most pár hónapra búcsút kell mondanunk a legjobb kosarasoknak, így az Alley-oop szezonzáró adása következik Szaniszló Csabával, Tőrös Balázzsal és Dávid Kornéllal.

Az NBA bajnoka 2020-ban a Los Angeles Lakers. (Fotó: Getty Images)

Minden idők leghosszabb NBA-szezonja csaknem pontosan 1 évig tartott. 2019-ben október 22-én kezdődött és 2020. október 11-én ért véget azzal, hogy a Los Angeles Lakers emelte magasba a bajnoknak járó trófeát, és LeBron James kapta a döntő legjobbjának járó MVP-díjat.

Az Alley-oop legutóbbi adásakor 3-2 volt az állás a Lakersnek, egy pillanatig úgy tűnt, a Miami Heatnek talán lesz egy kis esélye szorosabbá tenni a döntőt, de a hatodik meccsre elfogyott a csapat. Hiába próbált meg Goran Dragic sérülten is beszállni, már ő sem tudott segíteni, és tulajdonképpen a hatodik meccs második negyedében már eldőlt, hogy a Los Angeles Lakers lesz a bajnok.

Egyetlenegy meccset, de a legfontosabbat játszották le tehát az Alley-oop legutóbbi adása óta. Mostanra kaptunk választ minden, a 2019-20-as idénnyel kapcsolatos előzetes kérdésünkre. Lezártnak tekinthetjük ezt a rengeteg megpróbáltatást átélő, összességében mégis sikeresnek tekinthető szezont, bezárt a buborék. Tudjuk, hogy az NBA jó kezekben van, a liga vezetése példát mutatott, hogy a világjárvány ellenére is tud bajnokságot rendezni. A pályán kiváló játékosok tesznek róla nap mint nap, hogy jó mérkőzéseket, nagy csatákat lássunk. Az erőviszonyok kiegyenlítettek, sok az erős csapat, akik esélyesként indulnak harcba 2020-21-ben, és több csapat is képes lehet majd meglepetést okozni (mint például a mostani Miami Heat).

Mert amint lefújták a hatodik meccset, máris 2020-21-ben gondolkodik mindenki, elkezdődött az edzőkeringő, agyalnak a vezetők az NBA-drafton, és a játékoskeretek kialakítása az elsődleges feladat az edzők és a GM-ek számára. Adam Silverék pedig az ideális időpontot keresik, hogy mikor kezdhessék újra a küzdelmeket. Biztonságosan, vírusmentesen, de ugyanilyen jó minőségben.

Nagyjából ezek a dolgok kerülnek majd terítékre a szezon utolsó Alley-oopjában sok egyéb érdekesség mellett a Sport1-en szombat este 20 órától. A stúdióban Tőrös Balázs és Dávid Kornél foglal majd helyet, Szaniszló Csabi pedig ezúttal virtuálisan lesz majd jelen.