A győztes virtuális BL-helyre ugrik • SportTV

A győztes virtuális BL-helyre ugrik

2020. 10. 26. 17:34    
Olvasási idő: < 1 perc

A csekély számú hétfői Bundesliga-mérkőzés egyikére okkal osztották be a Bayer Leverkusent. A gyógyszergyáriak ugyanis a sűrített El-menetrend miatt három egymást követő csütörtökön „Európában” játszanak, s a két csütörtök „felezője” éppen a hétfő, azaz a maximális pihenő- és felkészülési időt kaphatják…

Nadiem Amiri néhány másodperccel azelőtt, hogy megszerzi a Bayer második gólját februárban az Augsburg ellen (Fotó: Getty Images)

Ellenfelük azaz idényben kiválóan rajtoló Augsburg lesz. Mivel a Duna-mentieknek 7, a Bayernek 6 pontja van (veretlenül 1 győzelemmel, 3 remivel), ha döntéssel végződik a találkozó, a három ponttal valamelyik csapat a 8 pontos – újonc – Stuttgart elé kerül a 4. helyre – ami a Bundesligából ugye főtáblás BL-indulást ér.
A Leverkusen a Nice elleni parádés 6–2 után aligha lenne köteles változtatni, de a sorozatterhelés miatt Peter Bosz mester Wirtz és Bailey beállításán gondolkodik. Meglehet, Tah is befér a védelembe, a bal oldalon.
Az Augsburg remekül kezdett, a 2. forduló után vezette is a táblázatot. Ám utána remizett Wolfsburgban, majd kikapott az újonc Stuttgarttól, amelyet megelőzhet egy bravúros leverkuseni győzelemmel. Ami amúgy példa nélküli siker lenne, az eddigi 20 nekifutásból egyetlenegyszer sem sikerült a Bayer ellen. Különleges lesz a mérkőzés Heiko Herrlich számára is, a vendégcsapat edzője ugyanis játékosként a leverkuseniek egyik ikonja volt, s edzői karrierjének előző állomása is a Bayer volt, ahonnan másfél év után, idény közben bocsátották el. Az egykori csatárból lett mester a megfázás után visszatérő Iagót állítja a védelem bal oldalára, a középpályán Gruezo váltja Stroblt és az egyik szélső helyért Hahn és Vargas versenyeznek.
A mérkőzés természetesen szokásos hétfői németfutball-triónk záró eleme lesz, előtte láthatják a forduló többi meccsének az összefoglalóját, majd elemző műsorunkat, a Germániát is.

Kapcsolódó

LEVERKUSEN–AUGSBURG örökmérleg

Összesen: 20 mérkőzés, 14 Leverkusen-győzelem, 6 döntetlen, 0 Augsburg-siker / 41–15-ös gólkülönbség. A Bundesligában: 18–12–6–0 / 39–15.  Leverkusenben: 9–6–3–0 / 13–4. Leverkusenben a Bundesligában: ugyanez.
A legutóbbi mérkőzés: Leverkusen–Augsburg 2–0 (1–0). G.: Diaby, Amiri  (Bundesliga, 2020. 2. 23.). A legutóbbi három leverkuseni mérkőzés. 2–0 (2019-2020, Bl), 1–0 (2018-19, Bl), 0–0 (2017-18). A legutóbbi Augsburg-győzelem Leverkusenben: még nem fordult elő.

BUNDESLIGA. Sport1 18:30 az 5. forduló összefoglalója (kommentátor: Bartha Zoltán és Fülöp László); Sport1 19:30 Germánia német futballshow (műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Hajdu Attila és Kemenes Szabolcs); Sport1 20:30  TSV Bayer 04 Leverkusen–FC Augsburg  (kommentátor: Petur András, műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Hajdu Attila)