Hummels elöl-hátul parádézik • SportTV

Hummels elöl-hátul parádézik

2020. 11. 02. 17:27    
Olvasási idő: 2 perc

Csaknem 11 év után duplázott ismét a Bundesligában Mats Hummels: a Dortmund védője a Bielefeld elleni mérkőzést „hozta” a BVB-nek. A Borussia már a második, innen várja a Bayern München elleni szuperrangadót.

Amikor a kisebb térdsérülése (persze, Lucien Favre vezetőedző szerint semmi baj sem történt, csak annyi, hogy még növésben van) miatt a Bielefeld elleni meccset kihagyó Erling Haaland a Twitteren már a mesterhármast követelte Mats Hummelstől, lehetett sejteni, nem rossz a hangulat a Borussia Dortmund táborában. Merthogy ez történt:

Hummels csaknem 11 év után duplázott újra (az első duplája idején a mostani csapattársa, Jude Bellingham hatéves volt!) a Bundesligában, csak amíg hajdan, nem sokkal a 21. születésnapja után még Kevin Grosskreutz gólja is kellett a Borussia Dortmund kölni győzelméhez, a mostani kettesével egyedül hozta meg a sikert. Egy héttel korábban a Schalkénak is betalált, már három gólnál jár a szezonban, mindössze kettővel elmaradva az ötös idénycsúcsától, amit a 2009-2010-es szezonban állított fel, majd a következőben megismételt. Jelenlegi formájában simán elképzelhető a javítás, bár ehhez az is kell, hogy a Bielefeld ellen elszenvedett combsérülése ne legyen súlyos. Ahogyan félig-meddig már az FC Bruges elleni BL-meccsre figyelve ő fogalmazott, „…meghúzódott a combom, viszont szúrást nem éreztem, ami jó jel. A combom tartja magát. Pár nap, és rendbe jön. Remélem, szerdáig megnyerem az idővel való versenyfutást.”

Mondjuk a bielefeldiektől már a meccs előtt megkapta az első elismerést. A feljutásból nagy szerepet vállaló Fabian Klos ugyanis így nyilatkozott róla: „Nem csupán profi vagyok, de futballszurkoló is. A 2014-es világbajnokok pedig különlegesek. De azért szombaton nem mesélem el Matsnak, mennyire remek ember, hanem örülök a kihívásnak.” Az elég nagy lett neki, hiszen ő nem csupán eredménytelen maradt, de Hummels még szerzett is róla két gólt. Klos 5-öst kapott a Kickertől, Hummels a második legjobbnak számító kalkulust, másfelest. „Eléggé odafigyeltünk. Nem volt 15 százszázalékos helyzetünk, de annyi igen, hogy megérdemelt győzelmet arassunk” – mondta a találkozót követően a középhátvéd.

Ráadásul a korábban többször keszekuszának bizonyuló dortmundi védelem – nem utolsósorban Hummelsnek köszönhetően – egyelőre úgy tűnik, ebben a szezonban egyenesben van. A Bundesligában hatból öt meccsen nem kapott gólt (a Favre-érában először könyvelhetett el sorozatban négy shutoutot), minden tétmeccset figyelembe véve pedig kilencből héten, ráadásul a bekkek már öt gólnál tartanak, pont annyinál, mint a csatárok (pontosabban egyedül Haaland). Ez a stabil védekezés, illetve a kapu elé érkezés nagyon kell ahhoz, hogy a Dortmund hat kör után 15 ponttal álljon – ennél többel, 16-tal csak 2013-ban és 2016-ban nyitotta a szezont.

A Dortmundról részletesen is beszélünk a Sport1-en 19:30-kor kezdődő Germániában, addig is, szavazzatok a 6. forduló legszebb góljára:

Ki szerezte a 6. forduló legszebb gólját a Bundesligában?

Nadiem Amiri (Leverkusen) a Freiburg ellen

0%

Ridle Baku (Wolfsburg) a Hertha BSC ellen

0%

Ruben Vargas (Augsburg) a Mainz ellen

0%