A Veszprém a Kiellel elődöntőzik a Final4-on

2020. 11. 10. 12:51    
Olvasási idő: 2 perc

December 28-29-én rendezik a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyesdöntőjét Kölnben. A tornán ott lesz a Telekom Veszprém csapata is. Az EHF Bécsben kisorsolta az elődöntők párosításait, és a Veszprém THW Kiellel kezd.

Reméljük, a Kiel ellen is lesz oka örömre a veszprémieknek. (Fotó: Vörös Dávid / handballveszprem.hu)

A háromszoros BL-győztes Kiel és a Veszprém eddig háromszor találkozott a Final4 elődöntőjében, 2014-ben a Kiel jutott tovább, de az ezt követő két alkalommal, 2015-ben és 2016-ban is a Veszprém diadalmaskodott. Mellettük a Barcelona és a PSG veszi célba a Lanxess Arenában a BL-trófeát. A magyar bajnokság címvédője hatodik alkalommal kvalifikálta magát Európa legrangosabb férfi klubkézilabda-eseményére. 2014 óta egy kivétellel (2018) minden négyesdöntőn ott voltak a bakonyiak, Lékai Mátéék csúcstartók azzal, hogy hét szezonból hatszor eljutottak Kölnbe. A decemberi ellenfelek közül a Barcelona ötször, a Kiel és a PSG négyszer-négyszer kvalifikálta magát ebben az időszakban. Győzni viszont csak a Barcelona tudott azóta ebből a négyesfogatból, méghozzá 2015-ben (a Veszprém elleni döntőben).

A korábbi lebonyolítási rendszerben 2002 és 2006 között háromszor (2002, 2003, 2006) jutott el a legjobb négy közé a Veszprém. Összesen négy BL-döntőt vívott a magyar csapat, de 2002-ben a Magdeburg, 2015-ben a Barcelona, 2016-ban a Kielce, 2019-ben pedig a Vardar Szkopje múlta felül. Ha tehát a Kiel ellen sikerül győzni, az ötödik fináléban szurkolhat majd kedvenceinek a világhírű veszprémi szurkolótábor.

Idén a koronavírusjárvány miatt nem rendeztek nyolcad-, illetve negyeddöntőt a BL-ben, az A és B csoport első két helyezettje automatikusan kvalifikálta magát Kölnbe, az eseményt pedig a tervezett május 30-31-i időpont helyett december 28-29-re helyezték át. Írjuk be mindenképpen a naptárba ezt a dátumot, és ne feledjük, hétfőn és kedden lesznek a meccsek a megszokott szombat-vasárnapi ütemezés helyett! Azt tehát már tudjuk, hogy hétfőn Veszprém-Kiel és Barcelona-PSG meccseket rendeznek, míg kedden a BL-döntőn és bronzmeccsen szurkolhatunk.

Ez annyira nem is szokatlan talán a nézőknek, akik a 2020-21-es BL-szezon mérkőzéseit már szerda-csütörtök ütemben nézik hétről-hétre a Sport1 képernyőjén.

„Nagy közhelyeknek tekinthető, hogy nincs könnyű ellenfél, és hogy itt mindenkit le kell győzni, de ez a Final4-on tényleg így van. Az azonban fontos volt, hogy a Barcelonát elkerülje a Veszprém, és ez sikerült. A szezonban eddig mutatott forma alapján a PSG könnyebbnek tűnő ellenfél benyomását kelti, mint a Kiel, de két nap alatt Kölnben tényleg bármi megtörténhet. Az biztos, hogy a Veszprém Kielben megszerzett döntetlenje jó alap lehet. Azt csak remélni tudjuk, hogy a koronavírus nem szól közbe, és a legerősebb keretekkel indulnak harcba a csapatok. Ha valóban a Veszprém játssza az első meccset, akkor több ideje lesz pihenni a másnapi összecsapásra” – mondta Bartha Zoltán, a Sport TV kommentátora a sorsolás után.

„A Barcelonát el kellett kerülni, mert jelenleg tényleg ő tűnik a legjobb formában lévő csapatnak, de ki tudja, mi lesz két hónap múlva, hiszen valójában négy elképesztően erős csapatról beszélünk. Jó, hogy a csoportjában is együtt van a Kiel és a Veszprém, a saját mérkőzések tapasztalatai segíthetik a felkészülést. Mivel valószínűleg zártkapus lesz az esemény, a német szurkolók jelenléte, a Kiel „hazai pályája” nem tud érvényesülni, bár ez egyébként sem szokott gondot jelenteni Kölnben a veszprémi szurkolók jelenléte és lelkesedése miatt” – tette hozzá Borsos Attila, a Sport TV szakkommentátora.

A 2020-as Final4-t a Sport1 közvetíti december 27-28-án

Cookie beállítások