A BDO-világbajnokok becsületpontokért hajtanak • SportTV

A BDO-világbajnokok becsületpontokért hajtanak

Sport TV avatar Sport TV 2020. 11. 18. 09:35    
Olvasási idő: < 1 perc

A csoportok felében kialakul a végső sorrend, azaz nyolc versenyző foglalja el a helyét a kieséses nyolcaddöntőben csütörtök délután a Grand Slam of Darts viadalon Coventryben.

Dimitri Van den Bergh mutatta eddig a legjobb formát Coventryben (Fotó: PDC/Lawrence Lustig)

Mivel mind a négy csoportban (B-. D-, F-, H-)  4–2–2–0 ponteloszlás alakult ki, a négy jelenlegi csoportelső már tovább is jutott, ám mivel pontazonosság esetén a legkülönbség dönt, nem biztosan csoportgyőztes. Az utolsó viszont bizonyosan kiesettm hiszan a két 2 pontos közül valamelyiknek 4 lesz és az a mostani 4 pontos listavezetővel együtt biztosan megelőzi. A négy fix továbbjutó tehát Simon Whitlock, Dave Chisnall, James Wade és Dimitri Van den Bergh, ugyanakkor Adam Gawlas, Justin Pipe, Glen Durrant és Wayne Warren semmiképpen sem folytathatja a küzdelmeket.

Glen Durrant, a BDO háromszoros világbajnoka, a Premier League idei győztese csak a becsületgyőzelemért, no meg a negyedik és a harmadik pénzdíja közti plusz 3500 fontért hajt szerdán minden idők egyik legjobb nem PDC-világbajnok játékosa, James Wade ellen (Fotó: Getty Images)

Utóbbi kettő a BDO legutóbbi négy esztendejének  világbajnoka, Warren a jelenlegi címvédő, Durrant pedig az előző három esztendőben. Igaz, ö már a PDC profija, s egy év alatt a legjobbak közé jutott, a legrangosabb egyéni sorozatviadalt, a Premier League-et meg is nyerte, de nagy formahanyatláson esik át, a verseny egyik nagy csalódása az ő szereplése. A délután második négy összecsapása viszont ki-ki csata lesz, egyszerű alapképlettel: a győztes továbbjut és 4 ponttal csoportmásodik vagy -első lesz, a vesztes pedig kiesik. Ebben a négy párosban szerepel két PDC-világbajnok, Gary Anmderson és Rob Cross is, valamint az elmúlt két vb-n elődöntős Nathan Aspinall is. Bármelyikük kiesése a viadal meglepetéseinek számát szaporítaná, bár talán Luke Humphries győzelme Cross ellen nem lenne akkora szenzáció.

Kapcsolódó

A GRAND SLAM OF DARTS 3. NAPJÁNAK PROGRAMJA

Simon Whitlock (ausztrál, 4 pont)–Adam Gawlas (cseh, 0), B-csoport

Dave Chisnall (angol, 4)–Justin Pipe (angol, 0), D-csoport

James Wade (angol, 4)–Glen Durrant (angol, 0), F-csoport

Dimitri Van den Bergh (belga, 4)–Wayne Warren (angol, 0), H-csoport

Jermaine Wattimena (holland, 2)–Damon Heta (ausztrál, 2), F-csoport

Gary Anderson (skót, 2)–Ryan Searle (angol, 2), B-csoport

Nathan Aspinall (angol, 2)–Ricky Evans (angol, 2), H-csoport

Rob Cross (angol, 2)–Luke Humphries (angol, 2), D-csoport

DARTS, Grand Slam of Darts, 3. nap, Coventry. Sport1 16:00 a csoportkör mérkőzései (kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor: Vereczkey Lajos)