A holtversenyek napja következik? • SportTV

A holtversenyek napja következik?

2020. 11. 19. 11:54    
Olvasási idő: < 1 perc

A szerda a fix pozíciók napja volt a Grand Slam of Darts csoportköre első felének befejezésével, a csütörtök ellenben a holtversenyek napjának ígérkezik a coventryi Ricoh Arenában zajló szuperversenyen.

Michael van Gerwen helyezése a csütörtök "archimédeszi fix pontja". Akárhogy alakulnak az eredménye, ő megnyerte már az A-csoportot és régi riválisával, Gary Andersonnal mérkőzik meg a negyeddöntőbe jutásért (Fotó: Getty Images)

A sorsolás és az eredmények úgy hozták, hogy a szerdai versenynap elején 8 pozíció már matematikailag fix volt, tudni lehetett 4 továbbjutó és négy kieső kilétét. Csütörtökön ellenben a mérkőzések előtt csupán egyvalami nem változhat: az A-csoportot Michael van Gerwen már megnyerte. (Ha ugyanis a maximális vereséget szenvedi el, azaz 5–0-ra kap ki Joe Cullentől – ami azért nem valószínű – , és Gabriel Clemens ugyanennyire veri meg Adam Huntot, a holland világelső legkülönbsége csak +4-re romlik, a német klasszisé is ugyanannyi lesz, ám akkor az egymás elleni eredmény dönt MVG javára, aki a második körben 5–1-re ütötte ki Clemenst.
A másik három csütörtök esti csoportban (C-, E-, G-) akár fent, akár lent lehetséges hármas holtverseny is (6–2–2–2 vagy 4–4–4–0 ponteloszlással), így a filmből vett szlogen szerint csak az a biztos, hogy semmi sem biztos. Szélsőséges esetben még a viadal címvédője, Gerwyn Price és/vagy a vb-címvédő Peter Wright is búcsút mondhat a küzdelmeknek. Ugyanakkor a jelenleg pont nélkül álló két hölgyversenyző, a BDO-világbajnok Szuzuki Mikuru és a selejtezőgyőztes – nem mellesleg korábbi négyszeres világbajnok – Lisa Ashton is továbbjuthat még. Azaz mind a nyolc mérkőzésnek lehet még szerepe a kieséses nyolcaddöntő mezőnyének kialakulásában, még a világelsőének is, hiszen ha az ő pozícióját nem is, de a második helyre hajtók egymás közti helyezésének alakulását befolyásolhatja az egyébként utolsónak sorra kerülő találkozójának az eredménye.

Kapcsolódó

A GRAND SLAM OF DARTS 4. NAPJÁNAK PROGRAMJA

José de Sousa (portugál, 2 pont)–Lisa Ashton (angol, 0), C-csoport

Michael Smith (angol, 4)–Krzysztof Ratajski (lengyel, 2), C-csoport

Jonny Clayton (walesi, 2)–Szuzuki Mikuru (japán, 0), G-csoport

Gerwyn Price (walesi, 4)–Ryan Joyce (angol, 2), G-csoport

Ian White (angol, 0)–Dirk van Duivenbode (holland, 2), E-csoport

Peter Wright (skót, 2)–Devon Petersen (dél-afrikai, 4), E-csoport

Gabriel Clemens (német, 2)–Ian Hunt (angol, 0), A-csoport

Michael van Gerwen (holland, 4)–Joe Cullen (angol, 2), A-csoport

 

DARTS, Grand Slam of Darts, 4. nap, Coventry. Sport2 20:00 a csoportkör záró napjának mérkőzései (kommentátor: Fülöp László, szakkommentátor: Ziegenhám Medárd)