Elszakadt Klay Thompson achillesze, miközben az NBA draftolt • SportTV

Elszakadt Klay Thompson achillesze, miközben az NBA draftolt

2020. 11. 19. 21:32    
Olvasási idő: 2 perc

Nem történt olyan nagy meglepetés az NBA-drafton, az volt az első három pick, akit a szakértők előre megmondtak. Bogdan Bogdanovics okozott nagyobb meglepetést azzal, hogy mégsem megy a Milwaukee Bucksba. A nap legrosszabb híre pedig az, hogy Klay Thompson achillesze elszakadt, biztos kihagyja a következő szezont.

Több, mint 800 napig nem fog NBA-meccset játszani Klay Thompson. (Fotó: twitter / @BleacherReport)

Kezdjük az első és legrosszabb hírrel: Úgy dőltek össze a Golden State Warriors álmai a 2020-21-es szezonban, hogy csak na. Klay Thompsonról már magyar idő szerint tegnap éjjel lehetett hallani, hogy megsérült az achillese, és sajnos az MRI igazolta, hogy pontosan az történt, amitől mindenki a legjobban félt: Elszakadt az ín. Ez az a sérülés, amiből épp most épül fel Kevin Durant, vagy ami véget vetett a csúcsformában játszó Kobe Bryant karrierjének, és DeMarcus Cousins is emiatt maradt le élete nagy szerződéséről 2 éve. Klay Thompson biztosan kihagyja a 2020-21-es szezont, és ez azért nagyon fájó, mert 2019-20-ban sem tudott játszani keresztszalagszakadás miatt. Épp azon dolgozott, hogy lekaparja a rozsdát, és pályára tudjon majd lépni az egy hónap múlva startoló szezonban.

Nem szép dolog összefüggéseket keresni ezzel kapcsolatban, de a 2018-19-ben még döntőt játszó Warriorsszal valami nagy baj volt. A Durant, Cousins, Thompson hármas egyik tagja sem játszott egyetlen NBA-meccset sem a 2019-es NBA-döntő óta, és Steph Curry is csak ötször lépett pályára még 2019 októberében…

Pedig a Warriors másodikként draftolt a 2020-as NBA-drafton, és azt az utat választotta, hogy a kirakósba tökéletesen passzoló centert, James Wisemant választotta. Így összeállhatott volna a Wiseman-Green-Wiggins-Thompson-Curry szuperötös, ami versenyképesnek tűnik a legjobbakkal.  A draftelső Anthony Edwards lett, aki a Minnesota Timberwolves játékosa lesz, míg LaMelo Ball került Charlotteba.

Draftsorrend:

  1. Anthony Edwards, Minnesota Timberwolves
  2. James Wiseman, Golden State Warriors
  3. LaMelo Ball, Charlotte Hornets
  4. Patrick Williams, Chicago Bulls
  5. Isaac Okoro, Cleveland Cavaliers
  6. Onyeka Okongwu, Atlante Hawks
  7. Killian Hayes, Detroit Pistons
  8. Obi Toppin, New York Knicks
  9. Deni Avdija, Washington Wizards
  10. Jalen Smith, Phoenix Suns

Nyilván majd az idő dönti el, melyik volt igazán jó döntés.

A Milwaukee Bucks nagybevásárlását megénekeltük mi is, de most egy akkora csavar került a gépezetbe, hogy nagyon sokáig keresik még a szakértők, mi történt. De úgy tűnik, Bogdanovic nem adta áldását a Kings és a Bucks közötti sign and trade-re (Ennek a lényege, hogy a korábbi csapat szerződést hosszabbít a játékosával, majd azonnal elcseréli.), és inkább szabadügynök szeretne lenni, hogy több pénzt kaphasson.

Az NBA-szezon, ugyan Klay Thompson nélkül, de december 22-én kezdődik.