Flick minden idők legjobb Bayern-edzője? • SportTV

Flick minden idők legjobb Bayern-edzője?

2020. 11. 21. 08:34    
Olvasási idő: < 1 perc

Hansi Flick szombaton a Werder Bremen ellen vívja meg az ötvenedik tétmérkőzését a Bayern München vezetőedzőjeként, és bár korábban olyan trénernagyságok is irányították a csapatot, mint Ottmar Hitzfeld, Jupp Heynckes vagy Pep Guardiola, a számok alapján Flick mindegyiküket felülmúlja.

92 százalékos győzelmi mutató. Flick az eddigi fellépésein 45 győzelmet, 1 döntetlent (az RB Leipzig ellen) és három vereséget (Leverkusen, Mönchengladbach, Hoffenheim) könyvelhetett el. (A Sevilla elleni, hosszabbításban elért európai Szuperkupa-sikert a német statisztikusok a győzelmek közé könyvelik el.) A bajnokik tekintetében 87 százalékos a győzelmi mutatója (31 találkozóból 27-et nyert meg), ez a Bundesligában is unikum, a második helyen Guardiola áll 80 százalékkal.

2,65 pont meccsenként. A Bayern átlagban ennyi pontot szerzett Flick irányításával, a második Guardiola 2,52-ig jutott.

Tavaszi csoda. A Bayern minden idők legjobb tavaszi idényét produkálta vele: 16 győzelem, 1 döntetlen és 54-10-es gólkülönbség.

Gólcsúcs. A legutóbbi 31 Bundesliga-mérkőzésén a Bayern 102 gólt szerzett, ami 3,29-es meccsenkénti átlagnak felel meg. Ilyen korábban még nem volt, olyan is csak egyszer, hogy hét forduló után egy csapat a mostani Bayernhez hasonlóan 27 szerzett góllal álljon: a Mönchengladbach az 1973-74-es évadban.

32-es veretlenségi sorozat. Flick Bayernje 2019 decembere és 2020 szeptembere között 32 tétmérkőzésen keresztül maradt veretlen (31 győzelem, 1 döntetlen). Február és szeptember között 23 tétmeccset nyert meg zsinórban. Mindkettő abszolút csúcs.

Nyolcasok. A Schalke elleni 8-0 volt a nyitó fordulók történetének legnagyobb különbségű győzelme a Bundesligában. A Barcelona elleni BL-negyeddöntőn aratott 8-2 során pedig a bajoroké lett az első gárda, amely az elitliga egyenes kieséses szakaszában nyolc gólig jutott.

És hamarosan jöhet egy újabb rekord. Ha a Bayern november 25-én megveri a Salzburgot, Flick beállítja a sorozatban megnyert meccsek csúcsát a Bajnokok Ligájában. Eddig 11 sikernél tart (42-7-es gólkülönbség mellett), Heynckes nyert 12-t egyhuzamban, csak éppen két periódus alatt, közte csaknem öt év szünettel.

A Sport2-n 15:30-tól élőben közvetítjük a Bayern München-Werder Bremen mérkőzést.