Világbajnokcsata a nyolc közé jutásért • SportTV

Világbajnokcsata a nyolc közé jutásért

Sport TV avatar Sport TV 2020. 11. 21. 19:20    
Olvasási idő: < 1 perc

A pénteki negyeddöntők viszonylag simán zajlottak a Grand Slam of Dartson – szombaton három csatából is „kinéz”, hogy akár a döntő legig is eltarthat a küzdelem a coventryi Ricoh Arenában.

Lesz-e alkalma Price-nak ismét ünnepelni az ifjú angol klasszis elleni mérkőzés után is? (Fotó: PDC/Lawrence Lustig)

Egy tiszta angol nyolcaddöntő jutott a szombati műsorba, azzal kezdődik a program. (Lehet, hogy a kézilabdaszombat miatt azt csak később, felvételről tudjuk adásba iktatni.) A Michael Smith–Rob Cross csörtének nincs kimondott esélyese, eddig a tornán Smith volt kicsit magabiztosabb. Megnyerte csoportját, míg Cross kikapott Chisnalltól, aki viszont már nincs a mezőnyben.
A második párban „tengerentúli” kettős küzd meg egymással, a dél-afrikai
Devon Petersen játszik az ausztrál Damon Hetával. Először találkoznak, s rögvest egy major torna negyeddöntője a tét.

MVG és Gary 64-edszer is nekiveselkedik a másik elleni meccsnek (Fotó: GETTYIMAGES)

A mögöttük következő pár a mezőny két legtekintélyesebb, eredményekben leggazdagabb versenyzője. A háromszoros világbajnok, világranglista-vezető Michael Van Gerwen küzd meg a kétszeres PDC-vb-győztes Gary Andersonnal. MVG komoly hullámvölgyből látszik kikecmeregni, Mindhárom csoportmeccsét nagy fölénnyel nyerte meg, 100 fölötti átlagokkal. Gary csak csoportmásodikként ment tovább, kikapott Whitlocktól és a mozgásán látszott, hogy korábbi lábféjdalmainak még nem mondott végleg búcsút.A két régi harcos már 64. PD-meccsét kezdi meg egymással, a holland zseni ezekből 42-t nyert meg, a skót 19-et, két döntetlen mellett (ezeket a Premier League-ben játszották). A fogadóirodák Van Gerwent sokkal esélyesebbnek tartják, de Anderson az a játékos, aki ellen senkisem mehet biztosra,
A nap utolsó mérkőzése is szenzációsnak ígérkezik- A legutóbbi két kiírás bajnoka, Gerwyn Price az angol újhullán egyik vezéralajkjával, a készeres vb-elődöntős Nathan Aspinallal csap össze. 13 eddigi meccsükből 8-at a walesi nyert meg, de a legutóbbi, idei két találkozón a februári Players Championship-versenyen Barnsleyban és a Premier League második találkozóján, augusztusban Milton Keynes-ben az angol volt a jobb.
GRAND SLAM OF DARTS. Sport1 21:45 a nyolcaddöntő második felének mérkőzései (kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor: Ziegenhám Medárd)