A Miami Heat kiplakátolta Ljubljanát Goran Dragic miatt • SportTV

A Miami Heat kiplakátolta Ljubljanát Goran Dragic miatt

2020. 11. 21. 19:59    
Olvasási idő: 2 perc

Az NBA-döntőig jutó Miami Heat egyik legfontosabb játékosa a szlovén Goran Dragic, aki 34 évesen is húzóembere volt a csapatnak. Nem csoda, ha a Heat azt szerette volna, hogy az egyébként szabadon igazolható játékos maradjon a csapatnál, és minden trükköt bevetett a meggyőzésére.

Ez a Miami Heat egyik plakátja Ljubljanában. (Fotó: twitter / @LukaBassin)

Goran Dragic az NBA egyik legszimpatikusabb fickója, aki elképesztően jó kosárlabdázó, és úgy tűnik, 2020-ra már biztosan valóban olyan otthonra lelt Miamiban, amiről minden sportoló álmodik. 2015 februárjában került a csapathoz a Phoenix Sunstól egy olyan hármas cserében, amelyben a Heat, a Suns és a New Orleans Pelicans volt érdekelt.

Phoenixben is remek játékos volt, de a Heatben lett igazi sztár, konkrétan 2018-ban bekerült az All-Star csapatba, azonban csapatszinten olyan nagy sikereket nem tudott még elérni, egészen 2020-ig…Hiszen ebből a szempontból a 2020-as év nyilvánvaló áttörés volt, senki sem számított rá a szezon előtt, hogy ez a Heat akár NBA-döntőt is játszhat. Azt sem lehet nem észrevenni, milyen jó a kémia a csapatnál, és ebben orszlánrésze van „Dragonnak”. Dragic vállalta, hogy hatodik emberként száll be, és nagyon jól is játszott egész szezonban, hatodik lett az Év hatodik embere szavazáson, de simán végezhetett volna előbb is. Aztán a rájátszásra Eric Spoelstra újra betette a kezdőbe, és Dragic szárnyalt, 19-4-4 pontos, lepattanós és gólpasszos átlagot hozott össze. Sajnos a döntőn alig fél órát játszott összesen két meccsen egy talpsérülés miatt, de az említett statisztika úgy született meg, hogy ez a két meccs is benne van, ezek nélkül egy még izmosabb 21-5-4-es számsor kerül a lőlapra. Lényeg a lényeg, egyértelmű, hogy hasznos tagja a Heat Nationnek, és tudta mindenki, hogy a klub azt szeretné, hogy a maradjon, és ő is maradni szeretne, de ugye az anyagiak azért sokszor befolyásolják ezeket a döntéseket.

Mit tehet ilyenkor egy csapat, ha mindenképp meggyőzze a játékosát?

1. A keret alfahímjét megkéri, hogy hívja fel a Szlovéniában tartózkodó csapattársat, és fenyegesse meg (félig viccesen), hogy nagyon rossz vége lesz, ha távozik. Mondanunk sem kell, hogy Jimmy Butler volt, aki rácsörgött Dragicra.

2. Ez már valamivel költségesebb és látványosabb projekt, de vehet egy csomó óriásplakátot Szlovéniában, Ljubljana Koseze városrészében, ahol Dragic felnőtt. Tehát olyan helyen, ahol biztosan bele fog futni valamelyikbe. Ezekkel az üzenetekkel: „Ljubljana fia, Miami kapitánya”, illetve „A másik családod mindig veled van.”

3. Aztán a szabadügynökpiac reggelén ugyanezen plakátok kisebb verzióival feldíszíti Dragic házának környékét, hogy el ne felejtse, hova kell igazolnia, vagyis hol kell maradnia. De úgy a kellemesen soknál picivel többel  pakolja tele az udvart:

4. Nem spórol az ajánlatával. De ez a cikk most nem az üzletről, hanem a gesztusról szólt.

A dolog működött, Dragic a Miami Heat játékosa marad, állítólag 2 évre ír alá 37,4 millió dollárért, és azt úgy jelentette be, hogy az említett kisebb plakátokat is megmutatta.

Szerintünk a Miami Heat jelesre vizsgázott meggyőzésben.