Haaland mesternégyessel ünnepelte a Golden Boy-díjat • SportTV

Haaland mesternégyessel ünnepelte a Golden Boy-díjat

2020. 11. 22. 15:16    
Olvasási idő: 2 perc

Erling Haaland megszerezte az első mesternégyesét a Bundesligában, méghozzá egy félidő alatt, a Hertha ellen.

Oké, Youssoufa Moukoko 16 évesen és 1 naposan, minden idők legfiatalabbjaként bemutatkozott a Bundesligában, így akár róla is szólhatott volna a Hertha BSC-Dortmund meccs. Még Erling Haaland is azt mondta róla a meccs után, hogy „…szívesen játszanék vele együtt, jelenleg ő a világ legnagyobb tehetsége”. Csak éppen az újdonsült Golden Boy-díjas (a legprímább 21 év alatti futballistának járó, a Tuttosport című magazin által alapított elismerés) ezen szavak előtt tett arról, hogy Moukoko ide vagy oda, azért őt ünnepeljék a találkozó után.

A félidőben még 0-1 volt az állás a BVB szempontjából, végén már 5-2 – nem utolsósorban Haaland négy góljának köszönhetően, de ha hokimeccsről lenne szó, akkor még egy gólpasszt is beírhatnánk neki Guerreiro gólja kapcsán. 20 évesen és 4 hónaposan jutott el mesternégyesig – a német élvonalban ilyen fiatalon korábban ez senkinek sem sikerült, ahogyan az első 22 Bundesliga-fellépésén sem tud senki más 23 gólt felmutatni.

„Az első gól előtti akció nagyon jó volt, a második gól szép volt, még ha mindenki azt is hitte, les volt – mondta a meccs után Haaland, majd elárulta a szünetet követő formajavulása titkát is. – Ittam egy Red Bullt és szárnyakat kaptam.” „Ha valaki futballszurkoló, nincs szüksége túl sok szóra: szenzációs volt – méltatta csapattársát Julian Brandt. – Elképesztően nagy segítség a számunkra, mert a játékunkat kicsit rá is hegyeztük ki. Élvezzük az egészet, de tudjuk, más játékosok is képesek gólt lőni a csapatban. De Haalandot, az ő dinamikáját és góléhségét nézni lenyűgöző.”

A nagy dicsőítés ugyanakkor csak egy hajszálon múlt. Haalandot a norvég hatóságok egy válogatottbeli társa pozitív koronás esete miatt eredetileg tíznapos karanténra ítélték. Csakhogy a BVB konzultált a helyi egészségügyi hatóságokkal, így a csatár elkerülhette az izolációt. A norvég támadónak ez volt a hetedik többgólos meccse a Bundesligában, öt duplát és egy mesterhármast követően született meg az első mesternégyese. Mesternégyesből a szombati volt a második a Bundesliga 2020-2021-es idényében, az elsőt Robert Lewandowski jegyezte – ugyancsak a Hertha ellen.

A Sport TV élőben követi nyomon a Bundesliga 2020-2021-es idényét.