Veszprém: csak az újabb két pont boldogít • SportTV

Veszprém: csak az újabb két pont boldogít

Sport TV avatar Sport TV 2020. 11. 25. 13:12    
Olvasási idő: < 1 perc

A „koronavírus utáni”, tartalékos Veszprém remek második félidővel hozta el Aalbogból mindkét pontot a múlt héten. Most – új erőkkel kiegészülve – a másik két pont itthon tartása a cél, hogy a csapat tartsa a lépést a veretlen Barca Lassával. A találkozó után két olyan együttes BL-csatáját mutatjuk, melyeket egy számunkra szomorú tény köt össze: ők verték meg a legutóbbi két alkalommal a veszprémi együttest, amikor az eljutott a BL fináléjáig…

Újabb győzelemmel a Veszprémtarthatná a lépést a Barcával (Fotó: veszpremhandball.hu)

VESZPRÉM–AALBORG

 A veszprémi együttes gyengébb első félidő (16–18) után a másodikban remekelt Dániában és 33–27-re meg tudta fordítani a mérkőzést. Ám, az addig hibátlan Barca sem veszített pontot, így tartja előnyét a magyar rekordbajnok előtt.

A Telekomnak tehát csupán egyetlen eredmény a jó, ha a másik két pontot is elveszi a dánoktól. A csapat a hétvégén nem játszott bajnokit, így egy kicsivel több regenerálódó idejük maradt a játékosoknak, a „visszavágó” előtt.
A dánok viszont pályára léptek a Herre Handbold Ligaenben, a Kolding ellen idegenben 39–32-re győztek, többek közt Juut-Lassen és N. Christensen 7-7 góljával.

Jobban kell kezdenünk a meccset, nem lehet úgy, ahogyan Dániában csináltuk. Ez főleg mentális kérdés. Továbbá azt gondolom, hogy a védelemnek a kezdő sípszótól fogva jól kell teljesítenie, mert bár az összeképet nézve rendben voltak Aalborgban, az első félidőben mégsem teljesítettek úgy, ahogyan azt vártam volna. Egy kicsivel többet kell tennünk, és nagyobb hangsúlyt helyezni a védekezésre” – mondta a veszprémi klubhonlap szokásos meccs előtti nyilatkozatcsokrában David Davis mester.

Rasmus Lauge pedig így fogalmazott: „Jó volt otthon lenni egy kicsit, mint ahogyan mindig. Jó volt látni pár családtagomat. A meccsről azt gondolom, hogy az eheti hazai visszavágóra nem kell sokat változtatnunk, egyedül a hozzáállásunkat. A védekezésünk nem volt rendben az első játékrészben. A recept egyszerű: jobban kell védekeznünk az első félidőben.” 

FÉRFI KÉZILABDA BL, csoportkör, B-csoport. Sport1 18:30  Telekom Veszprém KC–Aalborg Habdbold (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Pásztor István, riporter: Fülöp Marcell, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila); A-csoport. Sport1 20:30 Lomza Vive Kielce–RK Vardar Szkopje (kommentátor: Petur András, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet)