Így kezdődik a PDC-vb! • SportTV

Így kezdődik a PDC-vb!

2020. 12. 03. 15:06    
Olvasási idő: < 1 perc

A címvédő Peter Wright a Steve West–Amit Gilitwala, a világelső Michael van Gerwen pedig a Ryan Murray–Lourence Ilagan párharc győztesével kezdi meg szereplését a december 15-én induló PDC-világbajnokságon.

Az egykori legendás játékos, Wayne Mardle segítségével elkészítették a december 15-én rajtoló PDC-dartsvilágbajnokság sorsolását. A londoni Alexandra Palace-ban nézők (sessionönként 1000 szurkolót engednek be a jelenlegi tervek szerint) előtt sorra kerülő esemény újfent 96-os főtáblával rendezik meg, az első körben a 32 kiemelt nem lép dobóállásba, csak várja riválisát.

Peter Wright majd a Steve West–Amit Gilitwala párharc győztese ellen kezdheti meg címvédési hadjáratát a 2. fordulóban, a világelső Michael van Gerwennek a Ryan Murray–Lourence Ilagan csata továbblépője jut majd, a kétszeres világbajnok Gary Anderson Madars Razma vagy Szuzuki Toru ellen indít, míg a 2018-as világbajnoki Rob Cross az első kör egyik nagy rangadója győztesáre vár, aki vagy a World Grand Prix-döntős Dirk van Duijvenbode vagy a junior-világbajnok Bradley Brooks lesz.

Az új csúcsot jelentő, sorozatban 30. vb-jére készülő Steve Beaton az első fordulóban a brazil Diogo Portela ellen lép majd az örökrangsor élére, míg a 66 éves Paul Lim, aki először 1982-ben indult vb-n, a kétszeres negyeddöntős Luke Humphriesszel kezd.

Fotó: twitter.com/OfficialPDC

A Sport TV december 15-től élőben követi nyomon a PDC-vb eseményeit.