Giannis aláírta az NBA történetének legnagyobb szerződését • SportTV

Giannis aláírta az NBA történetének legnagyobb szerződését

2020. 12. 15. 20:59    
Olvasási idő: 2 perc

A Milwaukee Bucks kétszeres MVP-je, a Görög Szörny aláírta az NBA történetének legmagasabb szerződését. Öt évre, 228,2 millió dollárért kötelezte el magát jelenlegi csapatához, a Milwaukee Buckshoz.

Giannisnak van oka az örömre. (Fotó: twitter / @Giannis_An34)

Giannis Antetokounmpo fiatal srácként táskákat árult szüleivel Athénban, aztán kiderült, hogy szupertehetséges kosárlabdázó. A Milwaukee Bucks 18 évesen draftolta a 2013-as kiválasztás 15. helyén, az NBA egyik legkisebb piacának számító Milwaukeeban lett felnőtt, ott tanult meg vezetni, és ma már ott él vele felesége és gyeremeke. Természetesen a Bucksban lett All-Star, All-NBA, MVP, majd Év Védője, és jelenleg a világ kosárlabdatérképnek egyik legeslegfényesebb csillaga. Az sem mellékes, hogy egy nigériai menekült családból jött, és mára két testvére is az NBA-ben játszik. Thanasis a csapattársa Milwaukeeban, Kostas pedig bajnok lett a Los Angeles Lakersszel.

Akármennyire igyekezett a Bucks Giannis köré bajnokcsapatot építeni, eddig nem jöttek az igazi csapatsikerek. Vagyis az alapszakaszban brillíroztak az elmúlt két évben, de a rájátszásban 2019-ben a keleti döntő, idén a keleti elődöntő volt a végállomás. A görög őrületesen jól eladható figura, egyfolytában fülig ér a szája, imádják az emberek. Sokan attól tartottak, hogy egyszer egy vonzóbb város, nagyobb piac elcsábítja, és nem írja alá azt a szupermaximum szerződést, amelyet csak jelenlegi csapata kínálhat neki. Nem véletlen, hogy a Bucks meg is tett mindent, hogy a holtszezonban megerősítse a keretét, ahogy az sem, hogy pár napja a születésnapján az összes csapattársától tollat kapott ajándékba, mert arra akarták motiválni, írja már alá ezt a szerződést, amelyet december 21-ig van ideje szignózni.

„Ez az otthonom, ez a városom. Boldog vagyok, hogy a Milwaukee Bucka tagja lehetek a következő öt évben. Hozzuk ki belőle a legtöbbet. A show folytatódik, csináljuk meg!”

Ezzel eldőlt, Giannis marad a Milwaukee Bucks játékosa, így minden más csapat hoppon maradt. Hiába vágyott rá a fél NBA (a Warriors, a Heat, a Mavericks, a Lakers, és így tovább), és dolgozott azon, hogy legyen valahogyan pénze majd 2021 nyarán a fizetési sapka alatt. Nekik jöhet az újratervezés.

Ez a szerződés a 228,2 milliós összértékével az NBA történetének legmagasabb összegű fozetésről szóló megállapodása.

Giannis és az összes NBA-sztár visszatér december 22-én a Sport TV képernyőjére.