Hétközi bajnoki üldözőverseny • SportTV

Hétközi bajnoki üldözőverseny

Sport TV avatar Sport TV 2020. 12. 16. 10:21    
Olvasási idő: 2 perc

A ritka hétközi fordulók egyike a 12. a Bundesligában. Az egy pontos különbséggel álló vezető hármas mindegyik tagja szerdán játszik, közülük kettő képernyőre is kerül a Sport1-en, a Bayern élőben, a Lipcse felvételről késő este-kora éjszaka.

Sallai Roland már tavalyelőtt szeptemberben pályára lépett a Schalke eéllen. S képen Suat Serdarral csatázik, kaivel szerdán este is összecsaphat – már ha Christian Streich és Manuel Baum is úgy gondolja (Fotó: Getty Images)

SCHALKE–FREIBURG

A lassan kilátástalan helyzetbe süllyedő Schalke talán a Freiburg ellen próbálja meg megragadni az utolsó szalmaszálak egyikét. A fekete-erdei együttes ugyanis csupán a 14., ám éppen a hét végi fordulóban vetett véget tízmeccses (!) bajnoki nyeretlenségi sorozatának. (Azt megelőzően a nyitó fordulóban győzött szeptember derekán Stuttgartban.) A kicker.de szerint Streich edző éppen a hétközi fordulót használja fel egyes kulcsjátékosai pihentetésére. A szakportál szerint Sallai és a koreai Cseng Vu Jeng is a cserejátékosok között kezd Gelsenkirchenben, de számos alkalommal előfordult már a múltban, hogy vagy a site volt félreinformálva, vagy Streich mester változtatott az utolsó órákban elképzelésein. A keret másik koreaija, a középpályás Kvon Csan Hun néhány hétig az U23-as csapat kötelékében edzett és játszott, most visszakerült a meccskeretbe.
A hazaiaknál Ludewig behozta edzéslemaradását és elfoglalhatja a helyét a kezdőben a jobbhátvéd posztján. A középpályán Schöpf is bevetésre készen áll.

Kapcsolódó

SCHALKE–FREIBURG ÖRÖKMÉRLEG

Az összes tétmérkőzésen: 51 mérkőzés–23 Schalke-győzelem–9 döntetlen–19 Freiburg-győzelem/ 77–69-es gólkülönbség. Ebből a Bundesligában: 40–16–9–15 /52–52. Gelsenkirchenben: 25–12–8–5/ 45–24. Gelsenkirchenben a Bundesligában: 20–7–8–5/ 28–20.
A legutóbbi mérkőzés: Freiburg–Schalke 4–0 (2–0). Gólok: Waldschmidt (2), J. Schmid, Höler (Bundesliga, 2020. 6. 27.). A legutóbbi három gelsenkircheni mérkőzés: 2–2 (2019-20, Bl), 0–0 (2018-19, Bl), 2–0 (2017-18, Bl). A legutóbbi Freiburg-győzelem Gelsenkirchenben: 1–3 (Bundesliga, 2012. 12. 15.)

BAYERN–WOLFSBURG  

Szép emlék  a bayerneseknek a legutóbbi Wolfsburg elleni bajnoki. Június 27-én ugyanis a Volkswagen Arenában ünnepelhették az újabb bajnoki címet az előző idény utolsó fordulójának mérkőzése után (Fotó: Getty Images)

Hansi Flick nem tartozik a pánikoló edzők közé, nem hisztizik attól, hogy csapata lekerült szokásos helyéről, a táblázat éléről. Nehéz feladatra számít szerdán, bár a statisztika csapatát „támogatja”. A Volkswagen-városi együttes ugyanis 1987 óta 25 tétmeccsen –­ közte 23 bajnokin –  lépett fel Münchenben az Olimpiai Stadionban és az Allianz Arenában, de még egyetlenegyszer sem sikerült győznie. A mester még nem számíthat Joshua Kimmichre, de a sérült játékos szombaton, a Leverkusen elleni csúcsrangadón talán már bevethető lesz. Szükség is lehet főleg a védőmunkájára, mert a csapat a Lok. Moszkva elleni 2–0 kivételével hetek óta nem úszta meg kapott gól nélkül aktuális tétmérkőzését. Az izomproblémával küszködő Goretzkára sem számíthat szerda esete a szakvezető, de szombatra ő is játékra kész lehet az orvosi stáb szerint. Mivel Javi Martínez sem játszhat és a s másik spanyol, Roca nem nyújtott megbízható teljesítményt, Flick dilemmája a középpályássor összetétele. Adja vissza a karmesteri pálcát Tolissónak? Vagy Musialában és Müllerben bízzon meg jobban? „Kicsit megpróbáltunk más felállásokat a közelmúltban, de a részletekről most nem beszélnék” – nyilatkozta a sikeredző. Az artroszkópiás porcműtéten áteső Kimmich esetleges „villámvisszatéréséről” pedig ezt mondta. „Joshuának meg kell tapasztalnia, hogyan reagál a térde a terhelésre. A visszatérés pedig mentális kérdés is, Nem szabad elhamarkodni semmit, de nem zárjuk ki, hogy a Leverkusen ellen már pályán lehet újra.”
Bár a veretlen hazai mérleg biztató, lehet, hogy ugyanolyan nehéz lesz a meccs a Wolfsburg ellen, mint tavaly, amikor csak Zirkzee és Gnabry kései góljaival döntötte el a Bayern a sokáig gól nélküli  találkozót. „Oliver Glasnernek jó elképzelése van a futballról és csapata ezt jól megvalósítja. Játékosai sikerorientáltak és -éhesek. Arnolddal és Schlagerrel jól működik a dupla hatosuk” – dicsérte az ellenfelet Hansi Flick.
A túloldalon Oliver Glasner megtartotta a jobb szélen a Mbabu, Baku duót, noha ott akadtak problémák a legutóbbi meccsen. Brooks hatalmasat esett a hátára Frankfurtban, de nem lesz akadálya a játékának.

A Bayern meccsével egy időben játszik a listavezető Leverkusen Kölnben Ruhr-vidéki rangadót és akkor kerül sorra a Hoffenheim–Leipzig találkozó is. Mi ez utóbbit adjuk felvételtől közvetlenül a Bayern–Wolfsburg találkozó után.  Az előzetes hírek szerint mindkét magyar válogatott, Gulácsi Péter és Willi Orbán is helyet kap a Sinsheimben kifutó kezdőcsapatban.

Kapcsolódó

BAYERN–WOLFSBURG ÖRÖKMÉRLEG

Az összes tétmérkőzésen: 53 mérkőzés–42 Bayern-győzelem–6 döntetlen–5 Wolfsburg-győzelem/ 137–49-es gólkülönbség. Ebből a Bundesligában: 46–36–6–4/ 115–37. Münchenben: 27–25–2–0 / 78–17. Münchenben a Bundesligában: 23–21–2–0/ 87–25. A legutóbbi mérkőzés: Wolfsburg–Bayern 0–4 (0–2). Gólok: Coman, Cuisance, Lewandowski, T. Müller (Bundesliga, 2020. 6. 27.). A legutóbbi három müncheni mérkőzés: 2–0 (2019-20, Bl), 6–0 (2018-19 Bl), 2–2 (2017-18 Bl). A legutóbbi Wolfsburg-győzelem Münchenben: még nem fordult elő.

BUNDESLIGA, 12. forduló. Sport2 18:15 FC Schalke 04–SC Freiburg (kommentátor: Faragó Richard, műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Hajdu Attila); Sport2 20:30  FC Bayern München–VfL Wolfsburg (kommentátor: Faragó Richard, műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Hajdu Attila); Sport2 22:45  TSV 1899 Hoffenheim–RasenBall Leipzig (felv., kommentátor: Haraszti Ádám)